MISTER SLOVENIJE 2022 JE POSTAL IZOLAN: Že tretje leto zapored lenta pripadla Primorcu (FOTO)

Izola

V Šentjakobskem gledališču Ljubljana so z razglasitvijo zmagovalcev zaključili 13. sezono Mister Slovenije. Naslov najlepšega je osvojil 19-letni Izolan Al Sivka, s tem pa je lenta že tretje leto zapored pripadla Primorcu. V finale in super finale so se sicer uvrstili kar trije Primorci, poleg Sivke še 21-letni Izolan Sven Arnautović Holobar in 22-letni Koprčan Martin Peternelj.

Al Sivka, Mister Slovenije 2022

"Rad bi se zahvalil vsem za podporo tekom projekta kot tudi na finalni prireditvi, ravno to nam je dalo dodatno samozavest na finalnem odru. Vesel sem, da sem spoznal krasne ljudi, moje sokandidate bi pa zaradi kolegialnega odnosa in medsebojnega podpiranja med izborom prej označil za nove prijatelje kot konkurente oz. sotekmovalce," zmago komentira mladi Izolan.

Kot pravi, je zelo užival, saj "ne gre za klasično tekmovanje, kjer bi tekmovali proti ostalim kandidatom, temveč bolj sami s sabo. Organizacija mistra namreč stremi k temu, da preko vseh izobraževanj iz tebe dobi tvojo najboljšo različico."

Mister Slovenije 2021 Sebastian Čufer in primabalerina Ana Klašnja

Za naslov Mister Slovenije 2022 se je potegovalo osem finalistov: 21-letni Žan Janez Hribar iz Velikih Lipljen, 21-letni Ljubljančan Kristijan Plesec, 19-letni Izolan Al Sivka, 25-letni Mariborčan Miguel Angel Soto, 22-letni Koprčan Martin Peternelj, 27-letni Leo Krajnc iz Sela pri Ihanu, 20-letni Lenart Močnik iz Šmarja pri Jelšah in 21-letni Izolan Sven Arnautović Holobar.

V super finale se je uvrstilo pet tekmovalcev: Kristijan Plesec, Sven Arnautović Holobar, Martin Peternelj, Leo Krajnc in Al Sivka.

Komisija: Sebastian Čufer, Dario Diviacchi, Blaž Kričej Režek, Ana Gregorič, Senijad Čatić, Teja Jugovic - Cool Mamacita, Franko Bajc, Ana Klašnja in Denis Porčič - Chorchyp

Poleg organizatorja je imela besedo pri izboru tudi devetčlanska komisija: modna fotografinja Ana Gregorič, Teja Jugovic - Cool Mamacita, lanski zmagovalec Sebastian Čufer, primabalerina Ana Klašnja, sanjski moški Blaž Kričej Režek, direktor marketinga pri Avto Aktiv Slovenija Senijad Čatić, raper Denis Porčič - Chorchyp, lastnik licence Mister Italia Dario Diviacchi in zmagovalec dveh resničnostnih šovov Franko Bajc.

Po Simonu Blaževiću iz Kopra, ki je lento Mister Slovenije osvojil leta 2019 in Sebastianu Čuferju iz Tolmina, ki je laskavi naslov osvojil lani, je 19-letni Al Sivka iz Izole že tretji Primorec po vrsti, ki mu je pripadla lenta.

Al je dijak Srednje tehniške šole v Kopru, ki se v prostem času predstavlja kot model, mikajo pa ga tudi igralske vode. Izboru je, kot pravi, namenil veliko energije, potrebna pa je bila tudi disciplina, zato je zmaga tudi plačilo za vložen trud. V prihodnjih dneh ga čakajo šolske obveznosti in priprave na tekmovanje za izbor Mister Global, ki bo februarja prihodnje leto potekalo na Tajskem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  06 .12. 2022 ob  12: 55
11
Mister? Hahah najprej naj se obrije!
manemebasat |  06 .12. 2022 ob  12: 42
Beda