MIŠIČ: "Gre za odločitev pred mojim imenovanjem, še sam sem jih vprašal, zakaj so izbrali dražjega ponudnika"

Piran

Danes smo že poročali, da je Javno podjetje Okolje Piran še v času direktorovanja Alena Radojkoviča maja letos preko javnega naročila izbralo podjetje Easypark, ki bi zagotavljalo sistem za plačevanje parkirnine preko mobilnega telefona za en odstotek provizije. A so si premislili in izbrali drugo podjetje, 2Mobile, ki za plačevanje parkirnin skrbi v Kopru in zaračunava 7,8-odstotno provizijo. Gašpar Gašpar Mišič, ki je v Okolju Piran zamenjal Radojkoviča, zatrjuje da je prevzel podjetje, ki je zašlo v finančne težave.

"Gre za poslovno odločitev pred mojim nastopom mandata, pod vodstvom Alena Radojkoviča. Ko sem pa izvedel za ta primer, sem tudi sam vprašal, zakaj vendarle niso izbrali cenejšega ponudnika. Odgovor je bil, da zaradi nepopolne dokumentacije. Zame je pomembno samo, da sistem deluje in za en procent provizije zaradi mene lahko delajo do upokojitve. Očitno gre za še eno napačno poslovno odločitev mojega predhodnika," je za naš portal komentiral Gašpar Gašpar Mišič.

Easypark že skrbi za sistem plačevanja parkirnine preko sms sporočil v piranski občini, razlog za novo javno naročilo je potek pogodbe z občino. Po prvotni odločitvi, da ponovno izberejo Easypark, pa so v tednu dni naznanili, da bodo izbrali 2Mobile, ker naj bi bila ponudba Easyparka nedopustna. Iz predloženega gradiva naj ne bi bil razviden način plačevanja preko sms sporočil in preko aplikacije, niti naj ne bi bila razvidna uporaba in delovanje nadzornega programa. Kako, ko pa gre za sistem, ki ga v piranski občini že uporabljajo in deluje?

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tina K. |  30 .07. 2019 ob  22: 17
15
Ma kaj lahko že začnejo delat in pokazat kakšen razultat? Eno in isto vedno, eni in isti...
Ni drugih novic več?
Tiramola  |  30 .07. 2019 ob  21: 11
22
Tu mora posredovati župan Genio. Genio obljubil si Transparentnost... Ta dva direktorja treba vzeti pod drobnogled. Tu evri kar bežijo v žepe. Genio Genio zato smo te volili.