MINISTRSTVO PO SMRTONOSNI TRAGEDIJI: "Pretreseni in žalostni smo ob podobah grozljive železniške nesreče" (FOTO, VIDEO)

Kronika

Ob hudi železniški nesreči na vzhodu Indije, v kateri je po najnovejših podatkih umrlo 288 ljudi, je predsednica republike Nataša Pirc Musar izrazila sožalje družinam umrlih in indijski kolegici Droupadi Murmu. Na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve pa so prek Twitterja izrazili pretresenost in žalost.

"Moje najgloblje sožalje predsednici in družinam žrtev grozljive železniške nesreče v Odishi. V teh tragičnih časih smo skupaj z indijskim narodom," je predsednica Pirc Musar sporočila na Twitterju.

"Pretreseni in žalostni smo ob podobah grozljive železniške nesreče v Indiji. Družinam žrtev izrekamo iskreno sožalje. Prizadetim želimo čim hitrejše okrevanje. Smo v mislih z indijskim prebivalstvom," pa je tvitnilo zunanje ministrstvo.

Trčenje treh vlakov blizu mesta Balasore v zvezni državi Odisha, v katerem je iztirilo več vagonov, velja za najbolj smrtonosno železniško nesrečo v Indiji v več kot 20 letih. Oblasti pričakujejo, da bo število žrtev še naraslo, saj so številni potniki še ujeti v razbitinah vagonov.

Glavni sekretar zvezne države Odisha Pradeep Jena je danes potrdil, da so po nesreči v bolnišnicah sprejeli okoli 850 poškodovanih. Dodal je, da je njihova prednostna naloga zdaj reševanje potnikov in zagotavljanje pomoči ranjenim.

Izvršni direktor indijskih železnic Amitabh Sharma je pojasnil, da se je iztirilo deset do 12 vagonov potniškega vlaka. Nekaj razbitin je padlo na drugo progo, vanje pa je trčil drugi potniški vlak, pri čemer so se iztirili trije vagoni tega vlaka. Po poročanju medijev je nekaj potniških vagonov, ki so se iztirili, trčilo v tovorni vlak.

Vzrok za nesrečo še ni znan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  03 .06. 2023 ob  13: 38
V Indiji 70% ljudi nima doma tekoce vode, zeleznice v razsulu, so pa cetrta najmocnejsa vojaska sila na svetu. Gnus!