MINISTRSTVO O POUKU V PRIHODNJEM TEDNU: Del učencev bi se lahko vrnil v šolske klopi

Slovenija

Državni sekretar na ministrstvu za šolstvo Damir Orehovec je sinoči v oddaji Odmevi razkril, kako bi lahko v prihodnjem tednu potekal pouk. Kot je dejal, si bodo na ministrstvu prizadevali, da bi vsaj del učencev znova sedel v šolske klopi.

Po sekretarjevih besedah bi v nazaj v šolske klopi radi poslali vse otroke od 1. do 5. razreda. Če to ne bo mogoče, si bodo prizadevali, da bi se vrnila vsaj prva triada. "Prizadevali si bomo tudi, da bi se v šolo vrnili tudi tisti učenci, ki se soočajo bodisi z učnimi bodisi s tehničnimi težavami," je še dodal državni sekretar. O tem bo vlada odločala na četrtkovi seji.

Na vprašanje, kdaj lahko na vrnitev v šolo računajo ostali šolarji, je odgovoril, da takoj, ko se bo spremenila epidemiološka slika v državi.

Damir Orehovec

Na očitke, da so se prehitro odločili za zapiranje šol, pa je dejal, da situacijo v šolah dnevno spremljajo že od prvega tedna novega šolskega leta. "Preden smo se odločili za zapiranje, je krivulja obolelih začela strmo naraščati predvsem pri zaposlenih, vrh je dosegla pred počitnicami." Krivulja se zdaj sicer počasi umirja, relativni delež pa je podoben kot v državi, je v Odmevih še dejal Orehovec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija