MINISTER BOŽINOVIĆ: Prijeli so moškega, ki je s palico napadel in posilil 18-letnico v Splitu (VIDEO)

Kronika

Minister za notranje zadeve Davor Božinović je danes potrdil, da so prijeli moškega, ki je povezan z mučnim primerom v Splitu, kjer je moški s palico napadel 18-letno dekle sredi noči, ji zlomil zapestje in jo posilil, poroča Net.hr. Minister je povedal, da so ga našli s svojimi operativnimi metodami, ne pa zahvaljujoč prijavam občanov, ki jih je policija prosila za pomoč.

Novinarji so ministra vprašali, zakaj je policija objavila posnetek storilca v ponedeljek zvečer, po vseh večernih novicah. Božinović je odgovoril: "Ta dogodek nas je upravičeno zgrozil, policija je takoj začela s kriminalistično preiskavo in uporabila vsa razpoložljiva orodja. Oseba, ki je povezana s tem dogodkom, je bila prijeta s  strani splitske policije. Posnetek je bil uporabljen, če bi lahko pomagal, a ta primer je policija rešila s svojimi operativnimi metodami. Posnetek ni bil v pomoč, policijsko delo pa je privedlo do hitrega odkritja osebe, ki jo lahko povežemo s tem dogodkom. Zaradi interesa žrtve ne morem povedati več," je dejal minister in potrdil, da so osumljenca prijeli danes, navaja Net.hr.

Dogodek se je zgodil okoli 2.40 ure zjutraj v nedeljo, 16. junija, na območju Kumana. Po napadu je dekle končalo v bolnišnici, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno zapestje in lažjo poškodbo glave. Po zdravniški intervenciji je bila odpuščena v domačo oskrbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija