MESTO, KJER NI VARNO POLNITI TELEFONA: V Luciji je ostal brez, a imel je tudi nekaj sreče

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 73 primerih in na številko 113 prejeli skupno 250 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, deset prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali en vlom, štiri tatvine in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali šestkrat, pri tem pa enega kršitelja pridržali. Policisti so na območju PU Koper obravnavali 38 nezakonitih prehodov državne meje.

V Luciji so policisti včeraj obravnavali kaznivo dejanje, kjer si je med 9.30 in 10.00 54-letni državljan Madžarske v prostorih javnih sanitarij polnil mobilni telefon. V omenjenem času si je neznani storilec mobitel in polnilec prisvojil ter s kraja odšel.

Ob 13.45 so policisti s kolesom ustavili 59-letnega državljana Bolgarije in med postopkom ugotovili, da si je slednji prisvojil omenjeni telefon in polnilec. Kolesarju so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.17 mg/l alkohola. Prav tako je bil z njim ustavljen še drug kolesar, 45-letni moški doma iz Sežane, ki so mu policisti prav tako odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,07 mg/l alkohola. Zaradi storitve kaznivega dejanja so policisti državljana Bolgarije zaslišali in zoper njega napisali kazensko ovadbo, ker sta oba kolesarja vozila pod vplivom alkohola, pa so jima izdali plačilni nalog.

V Kopru je neznani storilec vlomil v avtomat za prodajo kart in iz njega ukradel gotovino.

V Portorožu sta neznan moški in neznana ženska 9. septembra med 17.43 in 17.53 s polic ene od trgovin ukradla 29 parfumov različnih znamk v skupni vrednosti 2.033 evrov. Za storilcema policisti še poizvedujejo.

Včeraj je v okolici Kopra 49-letni moški doma pod vplivom psihoaktivnih snovi kršil javni red in mir s tem, da je žalil in se nedostojno vedel do 84-letne mame. S kršitvijo je nadaljeval kljub posredovanju policistov, zato so zoper njega odredili pridržanje, za kršitve pa mu je bil izdan plačilni nalog.

V Sežani so policisti ustavili 17-letnika doma iz Sežane. Zaradi suma, da je moped predelan, je bil za moped odrejen izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da moped presega konstrukcijsko dovoljeno hitrost. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog za kršitev, zoper zakonito zastopnico mladoletnika pa bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi opustitve nadzorstva nad mladoletnikom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija