Messi se mora otepati obtožb o mafijskih povezavah

Argentinski nogometni superzvezdnik Lionel Messi se je, namesto da bi užival v pripravah na prihajajoče božično-novoletne praznike, soočil z veliko bolj neprijetnimi opravki. Napadalec Barcelone je tarča obtožb, da so bile dobrodelne tekme, ki se jih je udeležil, pravzaprav le krinka za domnevne nečedne posle za pranje denarja narko-kartelov.

Zgodbo je tostran Atlantika zagrabil španski El Mundo, ki je v ponedeljek senzacionalno poročal o domnevnih nečednih rabotah Messijevega očeta Jorgeja, ki se je po podatkih časopisa zapletel z zloglasnim kolumbijskim podzemljem. To je, kakor sumijo viri časopisa, dobrodelne nogometne tekme, na kateri so sodelovali Messi in nekateri njegovi soigralci iz Barcelone, uporabilo kot krinko za pranje denarja iz trgovine s prepovedanimi mamili.

Povezavo z narko-karteli zanika

Lionel Messi je nezakonita dejanja oziroma povezave s kolumbijskimi narko-karteli nemudoma zanikal. Četudi se zgodba sliši še tako neverjetna in nemogoča, pa je padel madež na Messija, ki se je v preteklosti spoprijemal tudi z obtožbami o utaji davkov. "Dobrodelne tekme so bile stoodstotno dobrodelne. Globoko obžalujem vse, kar je bilo zapisanega in rečenega ne le o meni, temveč tudi o ljudeh, ki jih imam zelo rad, očetu in soigralcih, ki so moji prijatelji," je argentinski reprezentant povedal za španski radio Rac1.

Messi se je za radio javil iz Argentine, kjer okreva po poškodbi. "V tem trenutku se želim psihično v celoti posvetiti le okrevanju, ne želim razmišljati o drugem kot o vrnitvi forme na najvišjo možno raven," je še dejal Argentinec.

Zgodbo zanika tudi španska policija

Zgodbo, ki se je pojavila v medijih, je zanikala tudi španska policija, ki preiskuje sume o pranju denarja kolumbijske narko mafije. V ozadju naj bi stal neimenovani kolumbijski promoter, ki je menda uporabil koncerte in športne prireditve v Španiji, Južni Ameriki in Združenih državah Amerike kot krinko za nečedne posle. Kot trdijo na španskem notranjem ministrstvu, ne obstaja nobenih dokazov o tem, da bi bil s tem početjem povezan Messi, njegova družina ali drugi igralci.

Odzvali so se tudi v nogometnem klubu Barcelona. Predsednik Sandro Rosell je obtožbe označil za zloben napad na Messijevo družino.