Menstrualne težave? Pomagajmo si z začimbami!

Trendi

"Tisti dnevi v mesecu" se znajo za marsikatero predstavnico nežnejšega spola zaradi neprijetnih bolečin spremeniti v pravo nočno moro. K sreči pa si pri blaženju bolečin med menstruacijo lahko pomagamo z nekaterimi zelišči in začimbami.

Tako je v "tistih dneh" priporočljivo piti metin čaj. Meta namreč pomaga mehčati gladke mišice in s tem blaži bolečino ter omogoča lažji prehod menstrualne krvi.

Ker je pogosto razlog za menstrualne krče pregosta kri, si lahko pomagamo tudi z začimbami, ki pomagajo redčiti kri. To so denimo ingver, ki deluje tudi proti slabosti, protivnetno in protibolečinsko, prav tako nam bodo prav prišli pehtran, šetraj, bazilika, timijan in majaron. Tudi cimet je začimba, ki redči kri in vsebuje protivnetne učinkovine, ki pomagajo ublažiti menstrualne krče, zato si ga med menstruacijo omislite pogosteje kot običajno. Prav tako naj bi pri menstrualnih težavah pomagal kajenski poper oziroma čili.

Pri težavah z menstruacijo nam lahko pomaga tudi žajbelj, za katerega je znano, da krepi maternico in deluje na uravnavanje hormonov. Maternične krče pa lahko ublaži tudi kumina.

 

Torej, ko nas pestijo menstrualne bolečine, namesto da posegamo po protibolečinskih tabletah, raje pobrskajmo po domači polički z začimbami oziroma si svežih začimb in zelišč naberimo na domačem vrtu. Dokazano je namreč, da se marsikatere menstrualne nadloge lahko znebimo na povsem naraven in telesu neškodljiv način. Zakaj torej ne bi preverili, če deluje?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija