MENJAVE NA VRHU ISTRABENZ TURIZMA: Novi predsednik uprave bo postal trenutni direktor Adrie Ankaran

Slovenija

Nadzorni svet družbe Istrabenz Turizem, enega največjih turističnih podjetij v državi, je ta teden za novega predsednika uprave imenoval Aleša Semejo, trenutnega direktorja družbe Adria Ankaran. Semeja bo z delom začel 1. januarja prihodnje leto, dosedanji predsednik uprave Aleš Buležan pa bo ostal v upravi.

Aleš Semeja

Buležan, ki je vodenje podjetja prevzel v začetku avgusta, bo tako tudi z novim letom ostal član uprave, so sporočili iz Istrabenz Turizma, ki upravlja z nizom osrednjih hotelov v Portorožu in tamkajšnjim wellness centrom.

Imenovanje Semeje je naslednji korak v prenovi upravljanja turistične družbe, ki je v 100-odstotni lasti Družbe za upravljanje terjatev bank in bo tako z novim letom po prenehanju delovanja t. i. slabe banke prešla na Slovenski državni holding.

Istrabenz Turizem je bil mišljen tudi kot eden od sestavnih delov državnega turističnega holdinga, ki pa (še) ni zaživel, spomladi pa so se pojavile tudi neuradne informacije o poskusih prodaje podjetja. Omenjeni so bili madžarski interesenti, kar je v delu javnosti sprožilo nasprotovanje.

Trenutni predsednik uprave Buležan je avgusta na čelu družbe nasledil Nino Marin, menjava pa je sledila temu, ko je DUTB julija imenovala nove nadzornike. Namesto Iztoka Černoše, Saše Kovačiča, Nejca Vesela in Bora Šteblaja so bili v nadzorni svet imenovani Marko Cegnar, Samo Logar, Martina Bregant in Domen Trobec.

Novoimenovani prvi mož Aleš Semeja trenutno še vodi podjetje Adria Ankaran, ki upravlja z osrednjo turistično infrastrukturo v Ankaranu v okviru Resorta Adria.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bujenabrigu |  27 .11. 2022 ob  11: 47
Ko preberete ta clanek vam je lahko jasno zakaj je nas hotelski turizem v totalnem qurcu Smo bili v Opatiji v Ambasadorju hrana za bogove Ana Ros jim ni do gleznjev da o prijaznosti in ostali uskugi ne govorim. Cena pol cene GH Portoroza, oprostite bratje albancki, ampak tam nasproti hotela ni kebaba in bureka kot v centru Portoroza. Lipe je samo zamenjal lipeta na celu firme, oba skupaj pa nimata pojma o pojnu o turizmu tako kot pojma nima Turistica in to kar imamo je retultat predavanj njihovih zasluznih profesorjev ki razen nakladanja niso niti pet minut v svojem lajfu imeli kontakta s turisti na terenu. In bo samo se slabse v prihodnje!!!!
Bella |  26 .11. 2022 ob  17: 27
Do zdaj prodajal sobe, bazen in penzione, zdaj stručko za energente. Saj ni vazno, ce nima pojma, samo da je naš!
vseved |  25 .11. 2022 ob  16: 30
-34
To je tisti Aleš,ki ga je Strmčnik postavil na laž?