MEIRA HOT BI SPREMENILA ZAKONODAJO: Primorska poslanka vložila pobudo za prepoved pirotehničnih izdelkov

Slovenija

Primorska poslanka Meira Hot je vložila poslansko pobudo za spremembo zakonodaje, ki bi prepovedala prodajo, preprodajo in uporabo pirotehničnih izdelkov. Po njenem mnenju bi s tem preprečili hude posledice, ki jih pirotehnični izdelki povzročajo.

Poslansko pobudo, s katero apelira za spremembo zakonodaje glede pirotehničnih izdelkov, je Hotova naslovila na ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja. Zavzema se za njihovo prepoved, saj, kot je zapisala, ne samo, da ustvarjajo hrup in razsvetlijo nebo, ampak ustvarjajo tudi nevarnost fizičnih poškodb oseb, trpljenje živali in nenazadnje strahu ljudi, ki ne uporabljajo pirotehnike.

Kot primer je navedla nedaven dogodek, o katerem smo pisali tudi na našem portalu. Po njenem mnenju je skrajni čas, da se prepove prodajo, preprodajo in uporabo pirotehničnih izdelkov.

"Spoštovani gospod minister Boštjan Poklukar, predlagam vam, da na pristojnem ministrstvu razmislite o pobudi za prepoved prodaje, preprodaje in uporabe pirotehničnih izdelkov in da kot družba, ki je po mojem mnenju dovolj zrela za takšne odločitve, storimo korak naprej," je zaključila Hotova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija