MEDICINSKA SESTRA V DISCIPLINSKEM POSTOPKU: Nosila prosojni zaščitni plašč, pod njim samo spodnje perilo (FOTO)

Svet

Fotografije neke medicinske sestre v Rusiji, ki pod prozorno zaščitno obleko nosi samo spodnje perilo, medtem ko je v bolniški sobi s pacienti na koronavirusnem oddelku, so postale viralne. Ženski, katere identiteta s fotografij sicer ni razvidna, vodstvo bolnišnice grozi z disciplinskim postopkom. A njeni kolegi, zdravniki in politiki so ji stopili v bran – medicinska sestra je dobila popolnoma neustrezno zaščitno opremo in pod plaščem ji je bilo vroče, poleg tega se ni zavedala, da je tako prosojen, trdijo in ji napovedujejo nadaljnjo podporo, piše Daily mail.

Mnogi so medicinski sestri stopili v bran po tem, ko ji je vodstvo bolnišnice Tula napovedalo disciplinski postopek zaradi kršenja pravil v zvezi z delovno uniformo, a ob tem niso navedli, kakšna kazen ji bo sledila. Kot trdijo tisti, ki jo javno branijo, medicinska sestra ni prejela ustreznih zaščitnih oblačil za nošenje pod plaščem, ki je bil tudi pretanek, da bi ji lahko sploh nudil zaščito proti virusu. Zdravnik, ki se ni hotel javno izpostaviti, je dejal, da je bilo ženski prevroče pod plaščem in se ni zavedala, da je tako prosojen in razkriva vse, piše Daily mail.

Kot še poroča, so moški pacienti na oddelku dejali, da niso imeli nobenih pripomb zaradi njene uniforme, so pa priznali, da je bilo prisotnega nekaj sramu. Medicinska sestra se je zdaj znašla pod velikim stresom. "Je v stanju šoka in se hkrati boji, da bi izgubila službo," je medijem povedal eden izmed njenih kolegov. Vodja ruskega zdravniškega zavezništva dr. Anastasia Vasiljeva, ki je med drugim kritična do odziva oblasti na koronavirus, je medicinski sestri ponudila podporo v pritožbi na njeno kazen. "Če se obrne na nas, jo bomo zaščitili," je dejala.

"Dejstvo, da so uniforme takšne kakovosti, da ne ustrezajo standardom, je problem vodstva, ne medicinske sestre. Slika prikazuje, da je nosila nekakšno plastično obleko. Ne smemo posvečati pozornosti njenemu spodnjemu perilu, ampak dejstvu, da obleka ne ustreza potrebnim standardom. Prvič, kostum, ki ščiti pred virusi, ni nikoli prosojen. In biti mora iz popolnoma drugačne tkanine. Ni kršila zakona in zakaj bi morala, če je vroče, ogrožati sebe?" je dodala dr. Vasiljeva, poroča Daily mail.

Kot še piše portal, je nekdanji profesionalni boksar Nikolaj Valujev, zdaj sicer član parlamenta in podpornik Vladimirja Putina, paciente pozval, naj v njeno podporo pišejo oblastem. "Upajmo, da je medicinska sestra s svojim videzom vzbudila pri moških bolnikih željo po življenju," je dejal. "Da so našli moč, da bi se še bolj dejavno uprli bolezni." Drugi politik, Vitalij Milonov, pa je dejal: "Nobenim medicinskim sestram ne bi smeli nalagati disciplinskih metod. Ni bilo zle namere ... Prepričan sem, da se je tudi sama sramovala ... Dekleta nikakor ne bi smeli kaznovati, ostro sem proti temu."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
va cagar |  21 .05. 2020 ob  13: 08
ha ha, ma hvalabogu pacienti niso rabli respiratorjev, poglej nonića zadaj