MEDICINSKA SESTRA IZ PARIŠKE BOLNIŠNICE: "Schumacher je pri zavesti"

Svet

Michael Schumacher, sedemkratni svetovni prvak v formuli 1, ki si je pred skoraj šestimi leti usodno poškodoval glavo na smučanju v Franciji, je bil po poročanju francoskega časnika Le Parisien med zdravljenjem v pariški bolnišnici Georges Pompidou pri zavesti, kar bi lahko kazalo na znake okrevanja.

Nekdanjega šampiona formule 1 so ponedeljek skrivoma prepeljali v Pariz iz njegovega doma ob Ženevskem jezeru, da bi opravili napredno terapijo s presaditvijo matičnih celic, ki jo je razvil in jo izvaja profesor, srčni in nevrokirurg Philippe Menasche.

Predstavniki bolnišnice v Parizu niso želeli potrditi, ali se pri njih zdravi slavni pacient. Je pa ena od medicinskih sester za Le Parisien vendarle razkrila, da je Schumacher pri zavesti: "Da, lahko vam potrdim, da je pri zavesti."

Javnost priljubljenega Schumija, ki je letos dopolnil 50 let, sicer ni videla vse od nesrečnega 29. decembra 2013, ko se je hudo poškodoval na smučišču v Meribelu. V umetni komi je preživel kar pol leta, najprej je bil v bolnišnici v Grenoblu, nato pa so ga prepeljali na kliniko v Lozano. Od septembra 2014 se zdravi doma.

Ves ta čas ni bilo mogoče izvedeti nikakršnih informacij o zdravstvenem stanju nekdanjega zvezdniškega dirkača. Vse informacije o zdravstvenem stanju moža je njegova žena Corinna skrbno čuvala, sklicujoč se na pravico do zasebnosti.

Le člani najožjega družinskega kroga in prijatelji so lahko obiskovali Schumacherja. Med njimi predsednik mednarodne avtomobilistične organizacije Jean Todt, ki je bil tudi direktor Schumacherjevega moštva Ferrari. Todt je letos julija povedal, da je viden napredek v Schumacherjevem okrevanju. Ko ga je obiskal na domu, sta si skupaj ogledala eno od dirk formule 1.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija