MED ŠTIRIMI STENAMI V PIRANU: 43-letna ženska v stanovanju pretepla 32-letno domačinko

Kronika

Včeraj ob 11.35 so policisti posredovali v stanovanju v Piranu, kjer je 43-letna ženska, doma iz Pirana, pretepla 32-letno domačinko in jo pri tem lažje telesno poškodovala. Zoper 43-letnico bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 59 primerih in na številko 113 prejeli skupno 220 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, šest prometnih nesreč z materialno škodo in zaseg enega vozila. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, kaznivo dejanje lahka telesna poškodba in eno poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali enkrat. Policisti so na območju PU Koper obravnavali 11 nezakonitih prehodov državne meje.

Kraje in vlomi

V Šalari je neznani storilec vlomil v barako in iz nje ukradel več kosov baterijskega ročnega orodja. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V eni od trgovin z mešanim blagom je varnostnica pri tatvini prijela 43-letno žensko, doma iz Kopra, ki je v trgovini izvršila tatvino različnih artiklov v vrednosti 10,48 evrov. Zoper njo sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine.

Na cestah

V Piranu so policisti ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Pirana, kateremu so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,70 mg/l alkohola. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Na kontrolni točki Starod so policisti na vstopu kontrolirali 28-letnega državljana Srbije, ki se je pripeljal s kombiniranim vozilom. V postopku so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, policistom pa se je izkazal s ponarejenim vozniškim dovoljenjem Srbije. Prav tako je bilo ugotovljeno, da si je spremenil osebne podatke, pod katerimi ima evidentiran ukrep prepovedi vstopa v Schengen. Vozilo so mu policisti zasegli, tujec bo danes tekom dneva priveden v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodniku in sodniku za prekrške.

V Kopru so policisti ustavili 37-letnega državljana Severne Makedonije, ki je vozil kombinirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kombinirano vozilo so mu policisti zasegli, zoper njega pa bodo napisali obdolžilni predlog.

Ob 17.24 je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči pri nadvozu nad železniško progo pred Kobdiljem. Policisti so ugotovili, da je 18-letni moški, doma iz okolice Sežane, vozil osebni avtomobil iz smeri Koprive proti Kobdilju in v ovinku zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v obcestni kamniti varnostni zid železniške proge. Ob trčenju se je del kamnitega zidu porušil na železniške tire, zaradi česar je bila železniška proga do odstranitve le-teh ob 18.44 zaprta. Škoda na železniški infrastrukturi ni nastala, vozniku pa so policisti izdali plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija