MED SOJENJEM POLETEL NAD SODNICO! Ni si naredil usluge (VIDEO)

Svet

30-letni Deobra Delone Redden se je znašel v sodnem postopku v Nevadi zaradi lanskega napada na človeka s kijem, poroča tiskovna agencija Associated Press (AP). V sklepnem govoru je obtoženi prosil za prizanesljivost in izrazil, da ne želi končati za zapahi, ker ni nagnjen k uporniškemu vedenju. Sodnica Mary Kay Holthus je njegovo prošnjo po blažji kazni zavrnila ter nadaljevala s sodbo. V odzivu na to je Redden izgubil živce.

S kletvicami na ustih je skočil čez klop ter napadel sodnico. Hitro so posredovali pravosodni policisti in odvetniki, ki so ga nemudoma odstranili iz dvorane. Celoten incident je zabeležila kamera v sodni dvorani.

Po poročanju AP je bila sodnica v napadu poškodovana, vendar ni potrebovala hospitalizacije. Kljub temu pa je eden od pravosodnih policistov, ki se je odzval na pretep, utrpel izpah ramena in poškodbe čela, zaradi česar je potreboval zdravniško oskrbo.

Redden, ki je že bil predmet sodnih postopkov zaradi nasilja v družini, je bil po napadu aretiran in odpeljan v pridržanje. Zaradi napada na sodnico in druge pravosodne uslužbence, ki uživajo poseben status zaščite, mu zdaj grozijo nove obtožbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija