MED SNEMANJEM TELEVIZIJSKEGA PRISPEVKA: Na Primorskem poškodovali vozila italijanske novinarske ekipe

Kronika

Med snemanjem televizijskega prispevka o fojbah v jami blizu Podpeči na Primorskem so neznanci v torek poškodovali avtomobile novinarjev italijanske javne radiotelevizije Rai, je v sredo sporočil novinarski sindikat Unirai, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Fotografija je simbolična.

Incident se je zgodil v torek popoldan, ko je ekipa drugega programa televizije Rai v eni od jam snemala prispevek pred prihajajočim dnevom spomina na žrtve povojnih pobojev. Ko so se obiskovalci vrnili iz jame so našli tri poškodovana osebna vozila z italijansko registracijo, medtem ko vandali niso poškodovali vozila s slovenskimi tablicami v lasti jamarja Franca Malečkarja.

Kot navaja Rai, so vandali so na treh avtomobilih razbili stransko ogledalo, na kombiju snemalne ekipe pa so uničili tudi vetrobransko steklo. Oprema v vozilih je sicer ostala nepoškodovana.

Sindikat Unirai je v izjavi obsodil ustrahovalna in nasilna dejanja, ki pa da ne bodo ustavila poročanja novinarjev Rai o zločinih preteklosti in sedanjosti.

Na dogodek se je odzvala tudi slovenska senatorka v Italiji Tatjana Rojc, ki je izrazila solidarnost z novinarji in zapisala, da kdor želi ustrahovati in kdor skuša groziti, ta spada v preteklost, še navaja portal deželnega uredništva Rai za Furlanijo - Julijsko krajino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  19 .01. 2024 ob  13: 23
Še je placa!