MED PREVOZOM JIM JE ZMANJKALO ZRAKA: Poglejte si, kje je skrival ilegalce (FOTO)

Kronika

Policisti so v torek okoli 2. ure na hitri cesti iz predora Vipavski Križ v smeri Nove Gorice v predelanem delu podvozja na tovorni prikolici našli štiri ilegalne prebežnike iz Indije. Vsi so izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito, zato so jih odpeljali v azilni dom, 44-letnega voznika iz BiH pa so pridržali, so sporočili s policije.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila s tovorno prikolico za prevoz avtomobilov z registrsko oznako BiH, ki je v predelanem delu podvozja na prikolici prevažal štiri ilegalne prebežnike iz Indije, stare od 20 do 28 let. Zaradi možnosti telesnih poškodb so tuje državljane kasneje pregledali v šempetrski bolnišnici.

V nadaljevanju postopka so policisti med drugim ugotovili, da so se tujci izognili mejni kontroli in nezakonito prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško. Na kraju so prebežniki policistom izrazili namero za podajo vloge za mednarodno zaščito v Sloveniji, zato so jih po končanem postopku odpeljali v azilni dom v Ljubljano.

Prav tako so policisti odvzeli prostost 44-letnemu vozniku iz BiH zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Po končanem postopku ga bodo s kazensko ovadbo izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija