MED PRAZNIKI OBJAVLJEN RAZPIS GLEDALIŠČA KOPER: O izboru za priznanega dramskega igralca bo odločala direktorica

Koper

Cele tri delovne dni je bil na straneh Zavoda za zaposlovanje objavljen razpis za prosto delovno mesto za priznanega dramskega igralca v Gledališču Koper. Vseeno nas je zanimalo, ali v tej koprski kulturni ustanovi širijo igralski ansambel ali gre morebiti za nadomestitev kadra. Izkazalo se je, da ne gre za novo delovno mesto, čeprav bi tega po njihovih navedbah glede na raven produkcije v koprskem gledališču potrebovali.

Poleg pogoja ustrezne izobrazbe mora kandidat izpolnjevati še kriterije po Merilih in kriterijih za zasedbo delovnih mest priznanih ustvarjalcev, kar pomeni, da mora igralec doseči najmanj 200 točk, pri čemer se točkujejo nagrade in priznanja, ki se podeljujejo na nadnacionalni ravni, mednarodna priznanja in nagrade ter nacionalne nagrade in priznanja za umetniške dosežke. Ocenjujejo se tudi umetniški dosežki. Izpolnjevanje vseh naštetih pogojev ugotavlja umetniški vodja gledališča.

Kot so pojasnili v koprskem gledališču, je za delovno mesto priznanega dramskega igralca predviden izhodiščni 44. plačni razred, torej 2.378 evrov bruto. Zaposlitev za nedoločen čas je razpisana za polni delovni čas.

"Zakon o urejanju trga dela zavezuje gledališče, da kot javni zavod objavi vsako prosto delovno mesto, seveda upoštevaje kadrovski in finančni načrt. Na prosto delovno mesto se lahko prijavijo vsi kandidati (že zaposleni v gledališču in vsi ostali, ki te pogoje izpolnjujejo)," o razpisu, ki so ga objavili 31. decembra lani, izteče pa se danes, pravijo v gledališču, kjer dodajajo, da bo izbiro med kandidati, ki izpolnjujejo pogoje za izbranega dramskega igralca, opravila direktorica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  08 .01. 2020 ob  17: 58
škoda, Borut nima prave šole....morda pa bi se prijavil Šarec......