MED PODALJŠANIM VIKENDOM ŠTEVILNI KLICI NA POMOČ: Policisti na območju PU Koper večkrat posredovali zaradi nasilja v družini in kršenja javnega reda in miru

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem podaljšanem vikendu intervenirali v 176 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 801 klic. Obravnavali so 14 prometnih nesreč,  pri  katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, pri ostalih pa je nastala le premoženjska škoda. Zasegli so pet vozil. S področja kriminalitete so policisti obravnavali štiri tatvine, tri vlome, štiri poškodovanja tuje stvari in dve kaznivi dejanji nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 20 primerih.

V četrtek so policisti specializirane enote za nadzor državne meje na izvozu avtoceste v Postojni opravili postopek z 41-letnim voznikom osebnega avtomobila, ki ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je bil pozitiven na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Strokovni pregled je voznik odklonil. V vozilu so policisti opazili tudi več prehrambnih izdelkov, za katere Sežančan ni imel dokazila o nakupu. Osebni avtomobil in prehrambene izdelke so mu zasegli. Za cestno-prometne prekrške bo na sodišče podan obdolžilni predlog, izvor zaseženih izdelkov pa policisti še ugotavljajo. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo.

Malo pred polnočjo v noči na petek so koprski policisti na dveh različnih krajih posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Zaradi povzročanja hrupa z glasno glasbo so 45-letni Koprčanki in 38-letnemu Koprčanu izdali plačilna naloga.

V petek je ob 0.45 javni red in mir pred stanovanjsko hišo v Kopru s petjem in glasno glasbo motila tudi 37-letna Koprčanka, ki so ji policisti izdali plačilni nalog. Ob 16.46 pa je v Kopru javni red in mir z glasno glasbo v stanovanju kršil 18-letni državljan Rusije. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Koprski policisti pa so ta dan dopoldne obravnavali tudi spor med sosedoma. Policisti še zbirajo obvestila, po končanem postopku pa bodo zaradi groženj na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nekaj minut pred 13. uro so policisti v Piranu v petek ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 20-letni Kranjčan. Ker je bil voznik pozitiven na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, prav tako pa so mu policisti zaradi popolnoma izrabljenih pnevmatik odvzeli tudi registrske tablice vozila. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, sledi pa še obdolžilni predlog. V istem postopku so policisti njegovemu sopotniku, 17-letnemu Kranjčanu, zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper njega bo uveden hitri postopek z odločbo.

V zadnjem mesecu dni je nekdo poskušal vlomiti v počitniško prikolico v lucijskem avtokampu. Ker mu to ni uspelo je od tam odtujil dve kolesi in prenosni žar. Lastnika je oškodoval za približno 1.000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

V petek je v Lucanu ob 22. uri neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in od tam odtujil manjšo količino gotovine. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

V soboto so izolski policisti ob 03.48 intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru. Ugotovili so, da sta se doma sprla partnerja. Obema so izdali plačilni nalog.

Preko noči na soboto je neznanec v Izoli prerezal pnevmatike na štirih parkiranih vozilihLastniki vozil so bili skupno oškodovani za približno 750 evrov. Policisti obravnavajo štiri ločena kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari. Po končani preiskavi bodo podali kazensko ovadbo.

Ob 13. uri tega dne je v Padni prišlo do prometne nesreče, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Z ogledom prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da 56-letni voznik osebnega vozila ni upošteval pravila srečanja s trikolesnikom, ki ga upravljal 62-letnik. V nesreči se je lažje poškodovala 55-letna sopotnica na trikolesniku. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V lucijskem avtokampu pa so piranski policisti v soboto prijeli 44-letnega brezdomcaki je z namenom prenočitve vlomil v eno od tamkajšnjih počitniških prikolic. Policisti so ga povabili na policijsko postajo in ga zaslišali, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi kršitve nedotakljivosti stanovanja.

V Kopru se je tekom sobote do svoje bivše partnerke dvakrat nedostojno vedel 41-letni Koprčan. Ker je nanjo vpil, ji grozil in se do nje tudi drzno vedel, so mu policisti izdali plačilna naloga.

V nedeljo so v Luciji ob 3. uri policisti 39-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper njega bo uveden hitri postopek z odločbo.

Policisti so ob 18.35 istega dne posredovali v Ilirski Bistrici zaradi nasilja v družini. 36-letnega moškega so pridržali in mu izrekli prepoved približevanja partnerki. Zoper nasilneža bo podana kazenska ovadba.

Prav tako v nedeljo so koprski policisti ob 22.27 prejeli klic na pomoč zaradi nasiljaUgotovili so, da se je 38-letni državljan Bolgarije doma sprl s partnerko, z njo grdo ravnal in jo tudi udaril. Na kraju so mu izdali plačilni nalog in mu izrekli prepoved približevanja. O dogajanju v družini bo obveščen tudi pristojni center za socialno delo.

Nekdo je v zadnjih treh dneh vlomil v brunarico na Stari Sušici in od tam ukradel motokultivator. Lastnik je oškodovan za 2.000 evrov. Postojnski policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo.

V nedeljo ob 22.56 pa je zagorelo na gospodarskem objektu v Dobravljah. Po prvih ugotovitvah je zagorelo zaradi vročega pepela, ki ga je lastnik stresel v plastično posodo. Gasilci so požar pogasili, na objektu pa je nastala le manjša premoženjska škoda. Policisti bodo o dogodku napisali poročilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija