MED NAJBOLJŠIMI MLADIMI JADRALCI V EVROPI: Obalna posadka se je domov vrnila z bronasto kolajno (FOTO)

Piran

Na Češkem se je včeraj zaključilo mladinsko evropsko prvenstvo za 49er FX, na katerem je pod trenerskim vodstvom Sandija Dekleve tretje mesto in bronasto kolajno osvojila posadka Svit Dujmovič Šterpin (JK Pirat) in Maj Petrič (JK Jadro Koper). Odjadrali so 12 plovov, nastopilo pa je 17 posadk iz devetih držav. 

Posadka se je pomerila s konkurenco iz devetih držav. Regata je potekala od četrtka do nedelje in izpeljanih je bilo 12 plovov v specifičnih pogojih, nestanovitnega vetra na jezeru Lipno. 

Cilj posadke Šterpin-Petrič je bil doseči kategorizacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, saj sta mlada jadralca še lani jadrala v mladinskem razredu 29er. Cilj je bil vsekakor presežen in osvojila sta svojo prvo medaljo v razredu 49erFX, tudi za Slovenijo. Ekipa si je skupaj s trenerjem Sandijem Deklevo s svojo predanostjo in trdim delom, tako kondicijskimi kot treningi na morju v tujini in v koprskem zalivu, prislužila mesto med najboljšimi mladimi jadralci v Evropi.

"Prvenstvo na Češkem zaključujemo z veliko novimi izkušnjami. Veseli me, da smo v zadnjih mesecih naredili ogromen napredek in da smo na pravi poti. Pridobljene izkušnje bomo s pridom uporabili v naslednjih pripravljalnih mesecih. Rezultat je za tekmovalca dobra popotnica in motivacija za naprej, kjer se zavedamo, da nas čaka še ogromno trdega dela," je dejal Dekleva.

"Za nami je dobra regata, a veliko stvari je še vedno za izboljšati, zato nismo končali na vrhu, kjer si želimo biti," je po včerajšnji tekmi povedal Dujmovič Šterpin.

Razred 49erFX je prehodni razred olimpijskega razreda 49er za moške posadke. Razred 49er FX je visoko zmogljiva jadrnica znana po svoji hitrosti, okretnosti in tehničnih veščinah, ki so potrebne za njeno upravljanje. Odkar je bil razred 49er vključen v olimpijski program za moško posadko in 49er FX za žensko posadko, je pridobil na priljubljenosti in postal stalnica v tekmovalnem jadranju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija