MED MNOŽICO PADLIH KOLESARJEV TUDI ROGLIČ IN POGAČAR: Nesrečo je povzročila gledalka ob cesti (FOTO, VIDEO)

Svet

Slovenska kolesarski zvezdnika Primož Roglič Tadej Pogačar sta bila kot številni drugi kolesarji udeležena v grdem množičnem padcu slabih 50 km pred ciljem prve etape dirke po Franciji. Na poti od Bresta do Landerneauja (197,8 km) je padec več deset kolesarjev v glavnini povzročila gledalka ob cesti.

V kaotični etapi je od samega začetka potekal neizprosen boj za ubežno skupino. Pri tem je prišlo tudi do padca, v katerega je bil vključen tudi Matej Mohorič, a je na srečo ostal na kolesu. 

"Že od samega začetka smo se zagnali kot zajec v zelje. Bil sem pripravljen in v ospredju, potem pa je takoj pred mano en Francoz slabo ocenil otoček na cesti in ga zapel, sam pa sem se moral k sreči le ustaviti, tako da ni prišlo do padca. Že takrat sem si rekel, 'dobrodošel na Touru'," je po etapi prve težave po vsega nekaj kilometrih za RTV Slovenija opisal Mohorič.

Matej Mohorič

Po 20 km je bila glavnina zadovoljna s sestavo šesterice v ospredju etape, med katerimi je najdlje s kasnejšim samostojnim napadom poskušal Nizozemec Ide Schelling (Bora-Hansgrohe). Etapo pa sta nato zaznamovala grda množična padca. V prvem 50 km pred ciljem sta bila kot številni drugi kolesarji udeležena tudi Roglič in Pogačar. Na poti od Bresta do Landerneauja (197,8 km) je padec več deset kolesarjev v glavnini povzročila gledalka ob cesti.

Slednja je kameram pozirala z dolgim kartonastim transparentom, v katerega je nehote zapel nemški kolesar Jumbo-Visme Tony Martin. Prek nemškega državnega prvaka v kronometru je padel tudi Roglič (Jumbo-Visma) in trdo treščil ob tla, za njim pa so trdoto bretonskega asfalta občutili še številni drugi kolesarji vključno s Pogačarjem, ki so povsem zaprli cesto za večino glavnine. Okoli 15 kolesarjev v ospredju glavnine se je sicer izognilo padcu, a so nato nekaj časa čakali na udeležene v množičnem padcu. 

Šest kilometrov pred ciljem je prišlo do novega, še gršega padca, ob katerem so jo mnogi grdo skupili v hitrem spustu proti zadnjemu ciljnemu vzponu. Po drugem padcu je imel na zaključnem vzponu največ moči svetovni prvak Alaphilippe, ki je napadel že 2,5 km pred ciljno črto, si nabral večjo prednost in jo zanesljivo zadržal do vrha. Tretje mesto je v sprintu preostale skupine osvojil Roglič, Pogačar pa je bil šesti.

V nedeljo bo na sporedu podobna etapa po Bratanji od Perros-Guireca do slovitega vrha na "bretonski zid". Dolga bo 183,5 km.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  26 .06. 2021 ob  18: 37
Zabita krava.