MATOZ OBČINSKI SVETNIK V ANKARANU: Njegov mandat soglasno potrdili na včerajšnji seji

Ankaran

Ankaranski svetniki so včeraj potrdili mandat nadomestnemu članu občinskega sveta Franciju Matozu, poleg tega pa so sprejeli tudi skupno strategijo kulture obalnih občin, načrt začasnih usmeritev varstva in delovanja Krajinskega parka Debeli rtič ter podali soglasja k poslom za nakup oz. prodajo zemljišč. Vsi sklepi seje so bili sprejeti soglasno.

Na včerajšnji dopisni seji so ankaranski svetniki s sklepom potrdili mandat nadomestnemu članu občinskega sveta Franciju Matozu za preostanek mandatne dobe 2018–2022.

Poleg tega so obravnavali in sprejeli Skupno kulturno strategijo občin Piran, Izola, Koper in Ankaran za obdobje 2020-2030 'Kultura.PIKA – Istrska kulturna strategija', ki jo je v participativnem procesu in s sodelovanjem zainteresirane javnosti oblikovala delovna skupina v sestavi predstavnikov vseh štirih občin. Njena priprava je tesno povezana s projektom Evropske prestolnice kulture (EPK).

V letu 2020 je Krajinski park Debeli rtič pričel z aktivnostmi za pripravo Načrta upravljanja v sodelovanju s Krajinskim parkom Strunjan v sklopu projekta MPA Networks. V obdobju do junija 2021 bo pripravljen večji del vsebin načrta upravljanja, predvideva pa se, da bo v celoti vsebinsko zaključen ter usklajen z Zavodom za varstvo narave in MOP ter sprejet na občinski seji do konca leta 2023. Zaradi tega je občinski svet včeraj sprejel Načrt začasnih usmeritev varstva in delovanja Krajinskega parka Debeli rtič do leta 2023, v katerem so opredeljeni razvojni in varstveni cilji, ukrepi za doseganje teh ciljev ter finančni načrt za izvedbo ukrepov v obdobju 2021–2023.

V Ankaranu se obeta nova trgovina

Svetniki so sprejeli tudi sklep za nakup zemljišča 1238/1, k.o. Oltra. Nepremičnina se nahaja ob glavni prometnici pred vhodom v naselje Ankaran in ima po mnenju občine odlično dostopnost ter zadostne parkirne površine, zato tu načrtuje vzpostavitev infrastrukture oz. trgovino. Sprejeli pa so tudi sklep o podaji soglasja k sklenitvi posla prodaje zemljišč za potrebe ureditev kamionskega terminala za pristanišče v Kopru. Gre za zemljišča, na katerih je ministrstvo za infrastrukturo za potrebe njegove ureditve začelo postopke za razlastitev zemljiškoknjižnih lastnikov zemljišč na območju predvidene gradnje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
MARIO |  20 .11. 2020 ob  19: 40
Pred kratkim sem ga videl v cicibanu ko je kupoval obleko....
joe jaxson |  18 .11. 2020 ob  20: 52
14
ke škifo
Monteverdi |  18 .11. 2020 ob  20: 16
12
Eh, Matoz in Popović, tandem pri nakupu zemljišč itd. ..........