Massi tudi o možnih spremembah v ekipi Tina Maze

Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, je po prvem odstopu Mazejeve v tej sezoni napovedal možne spremembe v ekipi, tudi zamenjavo trenerja. Rešitev bo skušal poiskati v 24 urah, saj je že v nedeljo v St. Moritzu na sporedu veleslalom. Pred korenitejšimi spremembami pa bodo skušali najprej poiskati rešitve znotraj ekipe.

Tina Weirather iz Liechtensteina je zmagala na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v švicarskem St. Moritzu. Najboljša Slovenka je bila Ilka Štuhec na 25. mestu, Mazejeva, dobitnica velikega kristalnega globusa v minuli zimi in aktualna svetovna prvakinja v superveleslalomu, pa je ostala brez uvrstitve. Črnjanka je odstopila na prizorišču, na katerem je na 21 tekmah štirikrat zmagala. Tokrat je na tem prizorišču tretjič odstopila po vsega 20 sekundah.

"Tina Maze je imela velike probleme s koncentracijo že na ogledu. Z novim trenerjem in mojim pomočnikom Walterjem Ronconijem ne najdeta skupnega jezika, kar ni problem trenerja, Tina pač ne sprejme spremembe. Tak je njen značaj, ki ga poznam že zelo dolgo. Zato sem si želel pred sezono stalnost v ekipi, vendar pa žal to ni bilo mogoče. To niso tehnični problemi, nekateri športniki sprejmejo nove osebe takoj, drugi pozneje. To bo potrebno urediti. Jutri bom šel sam z njo na ogled veleslaloma. Tina potrebuje zelo malo informacij. Se pa obremenjuje in ukvarja s stvarmi, ki ne sodijo v igro. Današnja tekma je bila zelo odprta, nič slabega nočem govoriti o tekmicah. A tista prava Tina bi bila povsem v ospredju, če bi bila prava. To pa trenutno ni in rešitev bo treba najti v 24 urah," je dejal Massi.

 

Minula sezona je bila nekaj izjemnega

"Številni ne razumejo, da je bila prejšnja sezona izjemna. Mogoče bi potrebovali premor, toda program je natrpan. Po jutrišnji tekmi se bomo malo odločili, kako in kaj. Trenutno smo v cilju še vsi zelo vroči. Potrebno bo nekaj časa, da bomo razmislili in našli rešitve s hladno glavo. Težke izbire so pred nami, vendar smo že večkrat pravilno reagirali. Nimam dvomov glede tekmovalke, opreme in tehnike vožnje. Možno je tudi, da bi prišlo do zamenjave trenerja, ne glede na vse. Najprej pa bo potreben pogovor s tekmovalko. Nato bomo skušali najti rešitve znotraj ekipe, šele potem bodo na vrsti drugi koraki," je sklenil Massi.

Tina Maze je sicer šesta v skupnem seštevku pokala, vendar je najvišjo uvrstitev dosegla 16. novembra v finskem Leviju, kjer je bila tretja. "V slalomu je prišel ta nepričakovan izid. To kaže, da v trenutkih, ko je razbremenjena, smuča hitro in dobro. V 24 urah moramo obrniti stran. Tekme si sledijo z veliko naglico. Danes razen Weiratherjeve, ki je smučala dobro, ni bilo nič posebnega. Ni bilo Lindsey Vonn s smučanjem v najboljših časih ali Michaele Shifrrin v slalomu, niti katere druge, ki bi bila izvrstna. Torej priložnosti so in jih je potrebno izkoristiti," je končal Massi.

Najboljša Slovenka na tekmi je bila Ilka Štuhec, ki je tudi 10. v superveleslalomskem seštevku, Mazejeva pa je 19. "Nekaj zavojev mi je uspelo dobro izpeljati, vendar v splošnem nisem zadovoljna z mojim današnjim nastopom. Ogled je bil zelo pomemben, saj za razliko od smuka ni treningov pred tekmo. V superveleslalomu pa je le ogled proge in takoj moraš narediti vse, kar znaš. Progo sem si dokaj dobro zapomnila, a težko je včasih oceniti hitrost, s katero naj bi potem na tekmi odpeljal posamezni odsek. Tako sem sama po zadnjem merjenju časa prišla hitreje v zavoj, kot sem menila, in sem zato šla iz idealne linije," je Štuhčeva opisala najpomembnejši del proge, ki ji je zaradi napake vzel kar nekaj časa.

Deli novico: