MASKE NE BODO DOVOLJ: Pogoj PCT obvezen tudi za starše, ki pripeljejo otroka v vrtec

Slovenija

V skladu z odlokom, ki ga je vlada sprejela minuli teden, morajo tudi starši, ki pripeljejo svoje otroke v vrtce, izpolnjevati pogoj PCT. Izpolnjevanje pogoja PCT pa ni potrebno, če se otroka prevzame pred vhodom vrtca, je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport danes pojasnilo na spletni strani.

Državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec in minister za zdravje Janez Poklukar sta sicer na petkovi novinarski konferenci zagotavljala, da za svojce vrtčevskih otrok za vstop v vrtec ne bo preverjanja pogoja PCT, morajo pa nositi maske in upoštevati higienska pravila. Kot pa so navedli v današnjem sporočilu, morajo vsi, ki vstopajo v katerikoli vzgojno-izobraževalni zavod, izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT).

Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu, ki je bil v uradnem listu objavljen v petek in je začel veljati danes, določa, da morajo za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu pogoj PCT izpolnjevati vse osebe, ki opravljajo delo v vrtcih in osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, glasbenih šolah, domovih za učence, dijaških in študentskih domovih, organizacijah za izobraževanje odraslih, srednjih in višjih strokovnih šolah ter v visokošolskih zavodih, so zapisali.

Prav tako morajo pogoj PCT izpolnjevati tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let, o čemer jih vzgojno-izobraževalni zavod obvesti na vidnem mestu s pisnim obvestilom, so še pojasnili v sporočilu za javnost in dodali, da pa izpolnjevanje pogoja ni potrebno, če se otroka prevzame pred vhodom v stavbo zavoda.

Odlok velja do vključno 29. avgusta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  23 .08. 2021 ob  16: 33
Prav tako morajo pogoj PCT izpolnjevati tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let,
Edino prav...zakaj bi morali že cepljeni biti še tretjič cepljeni, da krijemo hrbet necepljenim in takim, ki brez odgovornosti in pod krinko svojih pravic želijo početi kar jih je volja.

Vprašanje za vse pravnike in ustavne pravnike:
Kje so pravice vseh, ki upoštevamo vse ukrepe, smo se cepili in smo zaradi proticepilcev in zanikalcev virusa po nepotrebnem izpostavljeni možnosti okuže?