"MASAKER" NA TRŽAŠKEGA ŽUPANA V ZNANI TV ODDAJI LE IENE: Zatekel se je k policistom (VIDEO)

Trst

"Kam odhajate s tako lepo zadnjico?" je v ponedeljek med snemanjem s skrito kamero vprašal eden od avtorjev znane italijanske oddaje Le Iene tržaškega župana Roberta Dipiazzo. Župan ga je ozmerjal, sogovornik pa mu je dejal, da ga ni nameraval užaliti in ga vprašal, ali bi šel z njim na večerjo. Dipiazza mu je spet odgovoril z žaljivko. Nato je pristopila novinarka oddaje Le Iene in županu razkrila, da gre za skrito kamero oziroma za provokacijo na njegova sporna stališča o nadlegovanju žensk.

Dipiazza je v družbi novinarke nato odšel v bar, kjer je policistom dejal, da je "žrtev masakra". Od spornih izjav, ki jih je pred nekaj dnevi izrekel v zvezi z nadlegovanjem žensk na shodu alpincev v Riminiju, pa ni odstopil.

"Se mogoče šalimo? Neka ženska je izjavila 'rekli so mi, da imam lepe noge, počutila sem se posiljeno'. Ko midva vidiva lepo dekle, na kaj pomisliva? Sva pač moška! Kaj bi šele bilo, če bi ji rekel, da ima lepo rit. Dajmo, no! Naj živijo alpinci!" se je odzval Dipiazza na vprašanje novinarja oddaje Ring na TV Telequatro, ko ga je vprašal, kaj meni o polemikah, ki jih je sprožila novica o nadlegovanju žensk na državnem shodu alpincev v Riminju.

V italijanski javnosti je završalo, ko je na nadlegovanje opozorila skupina 'Non una di meno' iz Riminija, ki je zbrala več kot 500 pričevanj o neprimernem obnašanju do žensk na omenjenem shodu. Župan je aktivistke označil za "drhal".

Dipiazza je prepričan, da to, kar se je dogajalo v Riminiju ni nasilje. Ko ga je novinar opozoril, da se lahko zgodi, da nekdo "ne ceni takih pripomb", mu je župan odgovoril, da "koga to briga". Nato je še dejal, da se mu zdi povsem normalno, če moški na plaži zavpije za žensko, da bi pritegnil njeno pozornost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija