MARTIN PREGELJ ŽE DRUGIČ V MANDATU VIŠA POLOŽNICE: Rižanski "biser" znova dražji

Koper

S prvim januarjem bodo veljale nove, višje cene vodarine in omrežnine, ki jih je s sklepom o minimalni nujni korekciji cen potrdil Svet občin ustanoviteljic Rižanskega vodovoda Koper. Podražitev bo prizadela predvsem gospodarstvo, kjer bodo poleg višje omrežnine plačevali še za pet odstotkov višjo ceno vodarine. To bo že druga podražitev v času mandata Martina Preglja.

Martin Pregelj, direktor Rižanskega vodovoda Koper

Omrežnina bo višja za 0,74 odstotka, stroški vodarine pa ostajajo nespremenjeni.

Povprečno gospodinjstvo, ki mesečno porabi 10 kubičnih metrov vode, bo z januarjem za isto storitev plačalo štiri cente več, so sporočili iz Rižanskega vodovoda in koprske občine. 

Višja podražitev v gospodarstvu

Bodo pa podražitev bolj občutili v gospodarstvu. Poleg 0,74 odstotka višje omrežnine bodo plačevali še pet odstotkov višjo ceno vodarine.

Za manjše gospodarske subjekte, ki v povprečju porabijo 100 kubičnih metrov vode na mesec, bo račun za vodo višji za 8,57 evra, medtem ko bodo večja podjetja s porabo 2.000 kubičnih metrov vode mesečno namesto dosedanjih 3.472,79 evra plačevale 165,28 evra več.

Že druga podražitev v Pregljevem mandatu

V Rižanskem vodovodu navajajo, da so spremembe nujne, da bi ob višjih stroških pri dobavi vode še naprej zagotavljali nemoteno oskrbo prebivalstva in gospodarstva štirih obalnih občin s pitno vodo.

Spomnimo, direktor Rižanskega vodovoda Martin Pregelj je, po tem ko so s 1. marcem lani v veljavo stopile v povprečju za 5,49 odstotka višje cene vodarine in omrežnine, sicer ob koncu leta 2020 zatrjeval, da v prihodnjem letu v Rižanskem vodovodu ne načrtujejo dviga cen vode in storitev. To bo tako že druga podražitev v njegovem mandatu. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  29 .12. 2021 ob  08: 04
11
Naredimo en referendum za odstavitev tega in onega na Marjetici.
Istriano |  29 .12. 2021 ob  07: 55
Je zmanjkalo za božičnice, ne? Tem na vodovodu, tistim na Marjetici in občinarjem bi jim odštel božičnice s palico po hrbti. Severda samo vodilnim, ker ostali delajo.
Kako lahko monopolist kot je Marjetica dela ves čas izgubo in ne dobiček?
Imperio  |  29 .12. 2021 ob  07: 14
Cene gor, ker želijo direktorji večje plače. Če je imel golob bi še oni
frikofrkic |  28 .12. 2021 ob  22: 36
Ben kaj ni jasno, kupujemo vodo od hrvatov in kraševcev, ki višajo cene, torej bomo imeli višjo ceno tudi mi.
Obala1 |  28 .12. 2021 ob  13: 31
22
Ta idiot zna samo visat cene ….a, da bi zmanjsal stroske poslovanja e to ne