MARŠIČ SE POSLAVLJA IZ PRIMORSKEGA INKUBATORJA: Ga bo nadomestil Blaž Ćeklić?

Koper

Dorijan Maršič bo Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP) vodil do 15. maja, so za STA potrdili na Univerzi na Primorskem (UP). Pravni postopki, vezani na statusne spremembe UIP in imenovanje novega direktorja so še v teku, nobena dokončna odločitev pa še ni sprejeta.

UIP je sredi statusnega preoblikovanja, saj je Gea College izstopila iz ustanoviteljstva, edini družbenik pa je zdaj univerza. Obenem je inkubator pred kadrovsko menjavo, saj je dosedanjemu direktorju Dorijanu Maršiču mandat že potekel, rektor UP Dragan Marušič pa mu je mandat podaljšal do 15. maja, je poročal Radio Slovenija.

Kot je še navedel radio, je skupščina inkubatorja, ki jo predstavlja univerza, sicer odločila, da bo novo vodstvo iskala z razpisom, vendar ga še ni objavila. Rektor lahko direktorja imenuje tudi sam.

Radio Slovenija je navedel tudi neuradne informacije, da naj bi vodenje UIP prevzel pomočnik glavnega tajnika univerze Blaž Ćeklić. Na univerzi teh informacij ne komentirajo.

Na primorski univerzi so za STA potrdili, da je zaenkrat dogovorjeno, da Maršič vodi inkubator do 15. maja. Glede izbire novega direktorja pa so pojasnili, da je treba še uskladiti različne datume, tako v zvezi z odhodom sedanjega direktorja na novo delovno mesto izven UIP kot v zvezi z imenovanjem novega direktorja. Pred tem pa so tudi postopki, vezani na statusne spremembe inkubatorja, nastale z izstopom Gea Collegea.

"Pravni postopki so tako v teku in nobena dokončna odločitev še ni sprejeta," so sklenili na univerzi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija