MARKOČIČ IZBRAL DIREKTORJA KOMUNALE IZOLA: Predlaga dosedanjega prvega moža Denisa Beleta

Izola

Izolski župan Danilo Markočič bo občinskemu svetu za direktorja Komunale Izola predlagal dosedanjega prvega moža tega javnega podjetja Denisa Beleta. Na občino so prispele štiri prijave, a ena ni bila popolna. Odločal se je tako le med tremi kandidati.

Razpis za direktorja Komunale Izola je občina objavila 24. januarja, kandidati pa so morali oddati prijave do 1. februarja. Prijavili so se štirje, pri čemer pa en ni izpolnjeval razpisnih pogojev, tj. pogoja najmanj 5 let delovnih izkušenj na vodilnih ali vodstvenih delovnih mestih, so pojasnili na občini. Izbor je tako potekal le med tremi kandidati, med katerimi je bil tudi dosedanji direktor Komunale Izola Denis Bele.

Formalne popolnosti vlog in izpolnjevanja razpisnih pogojev je pregledala tričlanska komisija, ki jo je imenoval Markočič. V komisiji je bila pooblaščenka za vodenje občinske uprave Vesna Rebec, vodja službe za pravne zadeve Karmen Pavlič ter vodja kadrovske službe Martina Miklavčič Šumanski.

Komisija je po opravljenem delu predala županu seznam kandidatov, ki so izpolnjevali vse razpisne pogoje, nato je župan ocenil pisni program oziroma vizijo razvoja Komunale Izola za obdobje prihodnjih štirih let. Prav tako je s kandidati opravil tudi ustni razgovor in jih na podlagi njihovih odgovorov ponovno ocenil.

"Izmed štirih prijavljenih kandidatov je bil izbran kandidat, ki v celoti izpolnjuje razpisne pogoje in katerega program dela in vizija razvoja javnega podjetja Komunala Izola d.o.o. je najbolj razvojno in ekonomsko naravnana in se s tem najbolj približa viziji občine Izola. Ta kandidat je tudi na ustnem razgovoru prejel najvišje število točk," so izbiro pojasnili na občini. Sedaj je na vrsti občinski svet, ki bo odločal o imenovanju Beleta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija