MARKO BRECELJ NI MRTEV! Je šlo za neslano šalo ali promocijski manever legendarnega koprskega umetnika?

Koper

Danes je v javnosti odjeknila novica, da je umrl znani koprski kantavtor Marko Brecelj. Novica se je hitro razširila po medijih in socialnih omrežjih, a kot kaže je šlo le za potegavščino oziroma za promocijski manever kontroverznega umetnika.

Po tem, ko je novica o Brecljevi smrti zaokrožila v javnosti - prvi jo je objavil portal Siol, sledil je portal 24 ur in še veliko drugih - so se ljudje začeli po družbenih omrežjih množično poslavljati od vsestranskega umetnika. A kot kaže, je 70-letni Koprčan še kako živ.

Po objavi žalostne novice je Breclja poklical novinar Blaž Petkovič. "Tukaj pokojni Marko," se mu je javil umetnik, ki naj bi bil nad novico, da je umrl, še sam presenečen.

A vas je Marko za konec še enkrat nategnil? :) Kličem Breclja in se mi javi: "Tukaj pokojni Marko ..." No, sporoča vam, da bo kot prvi pokojni človek pripravil tiskovno konferenco ... Pa lep dan še naprej!

Objavil/a Bee Pee dne Sreda, 21. julij 2021

Kako je torej novica sploh prišla v javnost? Gre za neslano šalo ali odličen promocijski manever? Jutri ob 19. uri bo imel Brecelj namreč v dvorani Kulturnega doma Hrpelje svoj preformans. V nizu pogovornih večerov Četrti četrtek bo gostil umetniški par iz vojvodinskega mesta Vršac. V ponedeljek pa bo v Boteginu na Glagoljaški ulici v Kopru odprl spominsko razstavo z naslovom Super, nekdo je umrl!

Deli novico: