MARJETICA KOPER POSPEŠENO UREJA IN KOSI JAVNE POVRŠINE: V Kopru in Ankaranu skrbijo za skoraj 500.000 kvadratnih metrov

Koper

Marjetica Koper po normativih podanih s strani obeh občin skrbi in ureja skoraj 500.000 kvadratnih metrov travnatih površin. Kljub nekaterim očitkom v zadnjih dneh, da košnja poteka prepočasi, so delavci koprskega komunalnega podjetja v tem tednu kosili javne površine vse od Markovega hriba, prek Olma in Prisoj, do Šalare. Tako so uredili javna igrišča na Ulici Sergeja Mašere, v Benčičevi, Jenkovi in Pahorjevi ulici, na Patrizanski cesti in v Olmu. Poleg tega so pokosili tudi vse obcestne in ostale površine na Ulici 15. maja in Ulici Istrskega odreda, na Šmarski in Dolinski cesti, na Oljčni poti, na glavni avtobusni postaji, danes pa so pokosili tudi površine ob obalni cesti med Koprom in Izolo ter ob odbojkarskih igriščih in na pasji ter mestni plaži.

V zadnjem mesecu so bile večkrat tarča vandalov tudi vodne šobe namakalnih sistemov v Kopru. Marjetica Koper zato prosi vse občanke in občane, da jih sproti obveščate takoj, ko opazite kakršnokoli nepravilnost ali poškodbo. Stroški zamenjave vodnih šob niso nizki, še višji pa postanejo, če pride do izsušitve trave. Obvestite jih lahko prek Facebook profila Marjetice Koper ali prek elektronske pošte info@marjeticakoper.si.

Marjetica Koper še obvešča, da je Vrtnarija Škocjan z mesecem julijem prešla na poletni urnik. Do konca meseca avgusta jih lahko obiščete od ponedeljka do petka med 7.30 in 13.00 ter v soboto med 7.30 in 12.00. V tem času pa imajo pripravljeno tudi posebno akcijo. Na vse sadike iz zaloge ponujajo 20 odstotni gotovinski popust. Prijazni in strokovno usposobljeni sodelavci vam bodo svetovali pri pravilni izbiri in zasaditvi dreves, grmičevja ali cvetočih lončnic. Vabljeni!