Marijin kip v Međugorju sveti

V hiši ženske v Međugorju, ki je bila leta 1981 med šestimi otroki, ki so trdili, da se jim je prikazala devica Marija, je v ponedeljek zvečer začel svetiti 40 let star Marijin kip, poročajo mediji v BiH in na Hrvaškem.

Navaden kip iz mavca je začel svetiti v ponedeljek zvečer, ko sta ob njem molili dve Italijanki. Ko sta ugasili luči, sta videli, da se kip neobičajno sveti in sta takoj poklicali člane družine.

Vest se je po tem romarskem središču razširila v nekaj minutah, tako da so se pred hišo začeli množično zbirati verniki. Bilo naj bi jih že več tisoč.

Verniki trdijo, da je kip svetil tako močno, da je razsvetlil celotno sobo, vendar pa te svetlobe ni bilo mogoče fotografirati. Nekaj profesionalnih fotografov je pojav slušalo fotografirati z najboljšimi možnimi fotoaparati, vendar se na fotografiji ne vidi ničesar, navaja hrvaška spletna stran Dnevnik.hr, ki povzema portal Međugorje-info.com.

Pojava ni mogoče fotografirati

Nek moški, ki je prav tako potrdil, da pojava ni mogoče fotografirati, je sicer dejal, da ga je mogoče videti samo s prostim očesom.

Lastnica hiše Vicka Ivanković Mijatović je bila leta 1981 med šestimi otroki, ki so zatrjevali, da se jim je na međugorskih pobočjih večkrat zapored prikazala devica Marija. Katoliška cerkev teh prikazovanj še ni potrdila, je pa Vatikan leta 2010 oblikoval komisijo, ki jih bo preiskala. Vasica se je medtem razvila v pomembno romarsko središče.

pravi |  24 .09. 2013 ob  18: 09
Mene pa samo zanima koliko bo vstopnina? Hvala za info. Lp
hercegovac |  24 .09. 2013 ob  14: 14
Sveti verjemite da sveti ampak zaradi tistih otrok in ljudi ki so v okoliških jamah...
Marija tudi joka ampak le takrat ko se spominja zločinov okoliških prebivalcev...
juhu |  24 .09. 2013 ob  13: 37
men tud lučka v avtu za benz sveti
BLA BLA |  24 .09. 2013 ob  13: 10
Se jim je začelo število turistov nižat pa so si mogli spet nekaj zmislit.