Marihuana za italijanske turiste?

Istra

Urugvajski predsednik Jose Mujica namerava zagnati državno industrijo marihuane kot alternativno metodo borbe proti konzumiranju drog. Načrt so že sprejeli poslanci parlamenta, če ga bodo še senatorji, bo Urugvaj postal prva država na svetu, ki bo proizvodnjo, distribucijo in prodajo marihuane zakonsko uredila.

Prodaja bo stekla v drugi polovici prihodnjega leta, za gram bo treba odšteti en ameriški dolar. Vodja državne agencije za boj proti drogam Julio Calzada je zatrdil, da bo ta količina dovolj za eno večjo ali tri manjše cigarete. Calzada ob tem dodaja, da gre pri vsem skupaj za zaščito potrošnikov, saj bo, za razliko od razpečevalcev, država nudila stalno in visoko kvaliteto.

Poteza urugvajskih poslancev je sprožila zanimanje po vsem svetu. Urugvajskemu modelu bi lahko sledili tudi v Istri, razmišljajo nekateri ljubitelji opojnega dima na južni strani reke Dragonje. "Istra bi s tem dobila še en svetovno poznan proizvod," ugotavljajo na spletnem portalu Istranews. Ob koncih tedna bi se tako v Istro na kulinarična razvajanja z dodatkom kajenja marihuane lahko zgrnilo okoli 50 tisoč Italijanov, ocenjujejo na istrskem spletnem portalu.

slovenceljni |  29 .10. 2013 ob  07: 45
prisegajo na alkohol, ker imajo potem na sodišču olajševalne okoliščine, ko jim sodijo za dejanja, ki jih naredijo v neprištevem stanju!!!!! Trave se bojijo, ker bi jim udarila na vest!!!!
slo istran |  27 .10. 2013 ob  14: 44
Slovenistan pa nič :(