MANDARIĆ NARDINA OZNAČIL ZA PREVARANTA? Ta pravi, da si nekateri prodaje Olimpije preprosto ne želijo

Slovenija

Sage s prodajo ljubljanskega nogometnega prvoligaša Olimpije še ni konec. Srbsko-ameriški poslovnež Milan Mandarić še ni našel primernega kupca. Med kandidati za nakup Olimpije se je največkrat slišalo ime Gabriele Nardin, ki pa s predsednikom ljubljanskega kluba ni našel skupnega jezika.

Uradne informacije o poslu so pičle, je pa časnik Delo minuli teden poročal, da naj bi Mandarić Nardina označil za prevaranta. Italijan se je odzval za slovensko nacionalno televizijo ter zanikal slabe namene. Prav beseda prevarant ga je najbolj zabolela: "Nikoli nisem nikomur škodoval. Nikogar nisem hotel prevarati. Preprosto dal sem ponudbo," je dejal za TV Slovenija.

Nardin, ki je TV Slovenija omogočil tudi vpogled v dokumente in korespondenco, tudi ni skrival, kakšna je bila zadnja ponudba: "Ponudil sem, da bi od septembra poplačeval dolgove Olimpije, zastopnike, dolg za članarino Uefe, ki jo je treba plačati do 15. Prodajo igralcev bi prepustil Milanu Mandariću. Za poroštvo do konca leta bi dal tri milijone evrov. To sem predlagal kot možnost."

Namesto odgovora je, kot pravi, dobil le obtožbe v medijih, nekaj pa ga je še posebej skrbelo: "Od mene je ves čast zahteval poroštvo, jaz pa od njega teh poroštev nisem dobil. Mandariću bi lahko dal ves denar, on bi pa odšel. Meni bi prepustil igralce, ki bi jim moral plačevati, saj niso bili prodani. Plačevati bi jih moral do konca leta."

Delo je medtem poročalo, da se zdaj kot glavni kandidati za nakup Olimpije pojavljajo Nemci, Nardin pa je za konec dodal: "Nikoli niso želeli, da bi se Olimpija prodala, pa ne samo meni, nikomur. Ker nekaj ljudi okoli Mandarića tega preprosto ne želi."

Milan Mandarić se povabilu TV Slovenija pred kamero ni odzval, njegov predstavnik za medije pa je v pisnem odzivu zapisal, da se predsednik Olimpije z Nardinom ne ukvarja več od trenutka, ko je ocenil, da ta ni pokazal niti enega prepričljivega argumenta, da ima resne namene in denar, ki bi ga vložil v Olimpijo. Pri Olimpiji še pravijo, da so v klubu od Nardina prejeli nekatere dokumente, katerih verodostojnost je zelo vprašljiva.

Kot je že znano, želi Mandarić, ki bo 5. septembra dopolnil častitljivih 81 let starosti, po štirih letih skleniti delo v Ljubljani, potem ko je z zeleno-belimi osvojil po dva naslova državnega in pokalnega prvaka.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija