MAMA IN OČE BRUTALNO ZLORABLJENE DEKLICE ARETIRANA: Otrok je v komi

Kronika

24-letnico in njenega 27-letnega partnerja iz okolice Nove Gradiške, starša deklice, ki so jo brutalno pretepeno in hudo poškodovano sprejeli v zagrebško bolnišnico za otroške bolezni, je policija sinoči prijela zaradi utemeljenega suma, da sta storila kaznivo dejanje zlorabe otroka. Ostale tri njune otroke so odpeljali in jih namestili v rejniško družino. Zlorabljena dveletnica je medtem v komi. Njeno stanje je nestabilno in kritično.

Fotografija je simbolična. 

Za kaznivo dejanje zlorabe otroka je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora. Oče deklice je bil že prijavljen in preganjan zaradi nasilja v družini, je za Dnevnik.hr povedal Damir Brezić, uradnik za odnose z javnostmi na brodsko-posavski policijski upravi. Preostali trije otroci so bili z odločbo centra za socialno varstvo nekaj ur pred aretacijo staršev nameščeni v rejniško družino.

Direktor Klaićeve bolnišnice Goran Roić je bil gost na televiziji N1 in potrdil, da je dve leti in pol stara punčka v cerebralni komi. Otrok je še vedno v kritičnem stanju, ki je nestabilno. Zdravniki so v popolnem šoku zaradi otrokovega stanja in ne morejo razumeti mehanizma poškodb. Ni jim jasno, kaj se je zgodilo, da je otrok k njim prišel v tako hudem stanju.

V petek je direktor Centra za socialno varstvo Nova Gradiška Branko Medunič povedal, da so ostali trije otroci, stari od nekaj mesecev do štirih let, nameščeni v isto rejniško družino. Družina se nahaja v neposredni bližini, kjer so otroci živeli do zdaj. Te otroke bo danes pregledal pediater, da bi ugotovil, če so bili tudi oni zlorabljeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  02 .04. 2021 ob  16: 09
10
Ali bodo taki starši tudi USMRČENI, ker sta hujša kot živaljQuery112309270123394839156_1617372353082?? škoda da so ukinili smrtno kazen za take POŠASTI!!!!