MALOMARNA KIRURGINJA PACIENTU ODREZALA NAPAČNO NOGO: Zmoto opazila šele čez dva dni!

Kronika

Avstrijo, pa tudi širšo javnost, pretresa šokantna novica o malomarnosti avstrijske kirurginje. V tamkajšnji kliniki Freistadt je namreč maja letos prišlo do grozovite napake – kirurginja je pacientu amputirala napačno nogo.

The Guardian poroča, da je 43-letna avstrijska kirurginja maja letos svojemu pacientu amputirala napačno nogo, svojo gromozansko napako pa je opazila šele čez dva dni.

Avstrijsko sodišče v Linzu je razsodilo, da je šlo pri operaciji za malomarnost pri delu, zato bo morala kirurginja plačati kazen v višini 2.700 evrov. 82-letnemu pacientu, ki je pred končno sodbo umrl, pa je sodišče dosodilo odškodnino v višini 5.000 evrov.

Kirurginja se je izgovarjala, da je do napake prišlo pri nadzoru operacije. Po dogodku si je našla zaposlitev v drugi bolnišnici.

V avstrijski kliniki Freistadt so po izreku sodbe pojasnili, da so dogodek do potankosti analizirali in uvedli nove ukrepe, da do česa podobnega ne bo več prišlo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bella |  02 .12. 2021 ob  13: 51
Noga, vredna 2700 €!
Greznica od zdravstva, bolnic, zdravnikov in ostalega osebja! Lakomni na denar, zadircni, neprofi, pokvarjeni in se kaj! A vendar upajmo, da vselej ni tako: pred desetimi dnevi poseg v Sb Izola, vse slo za dobro štirko, tu pa tam kaksni kiksi a ce bo samo tako ostalo, bo kar v redu. Btw, osebna "zdravnica" katastrofa v vseh pogledih a sestra jo šiša po levi ob desni, naj se ju Bog usmili!