MADŽAR PREKO NOVOGORIŠKEGA PODJETJA GOLJUFAL PRIMORSKE FIRME: Računov ni plačeval, si je pa izplačeval posojila

Kronika

Koprski kriminalisti so lani prejeli prijave treh podjetji iz Kopra, Postojne in Sežane, ki naj bi jih ogoljufal 32-letni Madžar. Slednji ima stalno prebivališče v Italiji, v Novi Gorici pa je imel podjetje za žaganje in impregniranje lesa, v katerem je bil večinski lastnik in direktor. Omenjene družbe naj bi poslovno ogoljufal v letnih 2017 in 2018.

Madžar naj bi tako v letih 2017 in 2018 sklenil več poslov z oškodovanimi podjetji. Leta 2017 naj bi tako pri podjetju iz Postojne naročil dobavo in prevoz lesa. Od podjetja iz Sežane naj bi najel zemljišče, na katerem naj bi izdeloval sekance. Lani pa naj bi pri podjetju iz Kopra naročil organizacijo postopka uvoza in carinjenje blaga, ki je potovalo iz Belorusije v Italijo. Vse tri družbe so mu za opravljeno storitev izdale račune, ki pa jih ni plačal.

Sicer naj bi 32-letnik dlje časa zavajal in obljubljal ter zagotavljal, da bodo računi plačani iz naslova novih poslov, ki jih bo sklenil in mu bodo zagotovili tekoča sredstva za poravnavo obveznosti. Po nekaj mesecih je komunikacijo s podjetji popolnoma prekinil.

Sežansko podjetje je oškodoval za 276.000 evrov, postojnski družbi je nastalo za 74.000 evrov premoženjske škode, koprsko podjetje pa je oškodovano za 2000 evrov. Namesto, da bi plačal račune, si je Madžar iz prilivov svojega podjetja, ki je pridobilo 352.000 evrov premoženjske koristi, izplačeval posojila.

Madžara so kriminalisti kazensko ovadili koprskemu tožilstvu zaradi poslovne goljufije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija