MAČKA PRAZNOVALA ŽE SVOJ 32 ROJSTNI DAN! Veterinarja je obiskala le dvakrat v življenju (FOTO)

Svet

Rosie, ki že 32 let živi v Veliki Britaniji, je praznovala svoj rojstni dan s posebno tortico iz rdečega lososa. Rosie, ki obožuje hrano in spanje, pogosto drema na okenski polici v hiši 71-letne lastnice Lile Brissett, saj je z leti postala notranja mačka.

Lila je dejala: "Rosie je že pojedla polovico lososove tortice - pričakujem, da se bo okoli kosila zbudila in pojedla preostanek." Gospa je tudi povedala, da Rosie kljub visoki starosti še vedno ne kaže bolezenskih znakov in je doslej obiskala veterinarja le dvakrat od svojega rojstva oziroma od 1. junija 1991. S svojimi 32 leti Rosie vsekakor dokazuje, da je izjemna in vzdržljiva mačka.

Lastnica kosmatinke je dodala: "Ko sem izvedela, da ne morem imeti otrok, sem pomislila: 'Nabavila bom mačko'. V svojem življenju sem imela veliko živali, ki so vse živele dolgo življenje. Mislim, da je skrivnost v tem, da jim nudim veliko ljubezni in nege - in priznam, da sem popolnoma obsedena z njimi, kar zagotovo pomaga!"

Lansko leto je Lila stopila v stik s predstavniki Guinnessove knjige rekordov in čaka na uradno potrditev, ali je Rosie najstarejša mačka v Veliki Britaniji. Trenutni rekord drži Flossie, 28-letna mačka iz Orpingtona v Londonu. Najstarejša mačka vseh časov je bila Creme Puff iz Teksasa, ki je živela do 6. avgusta 2005 in dosegla spoštovanja vrednih 38 let ter 3 dni starosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  11 .06. 2023 ob  15: 08
Ne more se vec druzit z ostalimi mackami,ne more hodit kjer ji pase,ne more sexat,igrat more otroka gospodarici,cele dneve sedi na ograji in gleda kako se drugi majo dobro...
Kljub temu ji izrekam priznanje za pozrtvovalnost in se na kaksno leto vec zivljenja,ok ajde tolko kot pac znese