Najdražji hrvaški objekt v vrednosti 110 milijonov evrov, Petram Resort Savudrija, ki je bil zgrajen v pičlih dveh letih in je nedavno odprl svoja vrata, je ostal brez slovenske prve dame kuharskih mojstrovin Ane Roš. Hrvaški mediji poročajo, da gre za nepričakovano in zaskrbljujočo novico, saj so njen prihod v Savudrijo napovedovali mesece. Roševa naj bi marca letos že iskala delavce. Njena restavracija bi stala na vrhu aparthotela ob 105 metrov dolgem bazenu, ki je največji v Evropi in drugi največji na svetu.
LUKSUZNI ISTRSKI PETRAM RESORT OSTAL BREZ ANE ROŠ: Hrvaški mediji poročajo, da gre za nepričakovano in zaskrbljujočo novico
Istra
"Po nekaj mesecih skupnega dela pri oblikovanju ponudbe sta se obe strani odločili, da restavracije ne bosta odprli skupaj. Od februarja letos je Ana Roš združevala zamisli, kako svojo znano in večkrat nagrajeno filozofijo o tem, kako voditi restavracijo z istrskimi sestavinami v sodelovanju z lokalnimi kmeti, ribiči. Zaradi nepremostljivih razlik v razmišljanju z upravo resorta, pristopom do gostinstva in težav, s katerimi se sooča branža v zadnjem obdobju, sta se obe strani odločili prekiniti sodelovanje," je za hrvaške medije povedala Manca Istenič, zadolžena za stike z javnostmi v Hiši Franko, ki se je pred kratkim uvrstila med najboljših 50 restavracij na svetu.
Lastnik resorta je srbska družba MK Group, ki je med drugim lastnica portoroškega Hotela Kempinski Palace in večinska lastnica Letališča Portorož.
"Petram Resort & Residences s ponosom sporoča, da je 'rooftop' restavracija odprla svoja vrata za goste. Naša skupina dela na tem, da nudi vrhunske doživljaje vsem obiskovalcem, kar vsekakor vključuje tudi raznovrstno gastronomsko ponudbo na najvišjem nivoju. Vse gostinsko znanje, ki ga je MK Group pridobila z dosedanjim delom, je usmerjeno v ta kreativni proces. V zvezi s tem smo se odločili, da ne nadaljujemo sodelovanja z Ano Roš," pa se je za hrvaške medije odzvala Tamara Veselinović, direktorica korporativnih komunikacij MK Group.
V javnosti naj bi se ugibalo, ali so prihod slavne kuharice morda preprečili spori v zvezi z ureditvijo plaže in negodovanje lastnikov okoliških parcel. Pa tudi, da je Roševa poznana kot podpornica ekoloških principov v celotnem poslovanju in se drži pravila, da se vrhunska gastronomija ustvarja le na osnovi bioloških sestavin, ki uspevajo v okolju, kjer se nahaja restavracija.