LUKA IŠČE PONUDNIKE AGENCIJSKEGA DELA: Večino gazd so iz postopka že izločili

Koper

Skupna cena ponudb je bila previsoka, zato v Luki Koper po poročanju RTV-ja niso izbrali nobenega ponudnika za agencijsko delo. Večina tako imenovanih luških gazd je bila na razpisu zaradi nepravilnosti izločena, postopek pa se bo zdaj nadaljeval v konkurenčnem dialogu.

Kot je znano, je Luka Koper pristopila k reševanju problematiki IPS-ov, torej delavcev, ki delajo izključno v luki, niso pa tam zaposleni. A na javni razpis za posredovanje delavcev prek agencij so prijavljene ponudbe pri vseh sklopih presegle ocenjeno vrednost javnega naročila. Zato bodo zdaj v Luki Koper postopek nadaljevali s konkurenčnim dialogom, kar pomeni, da bodo s ponudniki iskali najustreznejše načine za izpolnitev javnega naročila.

Luški gazde so sicer v tem času pridobili licence za opravljanje dejavnosti agencije za posredovanje delavcev, a večina na razpisu ni bila uspešna. Med tistimi, ki so poslali ustrezne ponudbe, so Adecco, M Servis, HSG Kariera, Espada. GAF, T-in Momo, pri čemer sta zadnji dve podjeti z Luko že prej sodelovali kot podjetji IPS.

S potekom dogodkov so deloma zadovoljni v Obalni sindikalni organizaciji KS 90, Damjan Volf (na fotografiji desno) je namreč poudaril, da je prav, da so nekatere IPS-ovce izločili v agencije, dodaja pa, da mora Luka Koper vseeno zagotoviti dovolj finančnih sredstev, da bodo nato agencije v celoti spoštovale kolektivno pogodbo. Goran Lukić (na fotografiji levo) iz Delavske svetovalnice pa pravi, da sami še naprej zagovarjajo neposredno zaposlovanje oziroma, da se agencijskim delavcem čim prej zagotovi redno zaposlitev.

Sindikate sicer bolj skrbi tretjestebrno reševanje problematike IPS-ov. Po njem bi namreč oddali celotno izvajanje storitve zunanjemu izvajalcu. Tak je denimo avtomobilski terminal, za katerega že pripravljajo javno naročilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  15 .02. 2019 ob  22: 12
Ma koga farbajo.Vsi imajo nove firme.