LUČKE PRIŽGALI TUDI V NOVI GORICI: To je program prazničnega dogajanja

Slovenija

V Novi Gorici se bo s prižigom lučk in odprtjem drsališča danes ob 17. uri začelo letošnje praznično dogajanje. Obiskovalci bodo lahko do 6. januarja v središču mesta obiskali tudi tržnico domačih dobrot in izdelkov, knjižni sejem Knjige pod jelkami in koncertno dogajanje v ogrevanem šotoru pred mestno hišo.

Letošnje prireditve občina organizira skupaj z Mladinskim centrom Nova Gorica, Društvom humanistov Goriške in skupino ponudnikov lokalnih izdelkov in pridelkov Pridne roke.

Drsanje bo na Bevkovem trgu mogoče do 6. januarja. Zanj bo poskrbel Mladinski center Nova Gorica. Pod arkadami novogoriške mestne hiše pa bo do 19. decembra ob sredah, nato pa še 21. in 28. decembra med 9. in 15. uro potekala tržnica domačih dobrot in izdelkov. Na njej se bodo predstavili lokalni ponudniki pridelkov in izdelkov s ponudbo lokalno pridelanega sadja in zelenjave ter domačih kmečkih dobrot in izdelkov domače obrti, so še sporočili iz Mestne občine Nova Gorica.

Knjižni sejem Knjige pod jelkami bo letos v ogrevanem šotoru pred mestno hišo vrata odprl 19. decembra. S širokim izborom knjižnih založnikov želi Društvo humanistov Goriške bralcem ponuditi kakovostno bero knjig in knjižnih novosti. Spremljevalni program sejma, ki bo potekal do 22. decembra, bo namenjen vsem generacijam in bo obsegal predstavitve knjig in pogovore z avtorji, glasbeni program ter delavnice za otroke.

Od 26. decembra bodo večeri v Novi Gorici koncertno obarvani, za organizacijo bodo poskrbeli v Mladinskem centru Nova Gorica. Letos bodo koncerti, razen za silvestrski večer, večinoma plačljivi. Obiskovalce bodo zabavali Vlado Kreslin z Beltinško bando in Malimi bogovi, Parni valjak, Rok'n'band in Zmelkoow, Novi fosili s klapo Skala in Darjo Gajšek, Trije tenorji Classico z gostom Slavkom Ivančičem, DJ-ji Ney, Riki, Janko in Mitch, na silvestrski večer pa Čuki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  07 .12. 2018 ob  19: 04
In zakaj ne smemo Koprčani "svoje čudnelandije" komentirati?