LUCIJSKO PODJETJE, KI JE USTVARILO NAJMANJŠI DEFIBRILATOR NA SVETU, SE ŠIRI: Odpirajo tovarno v Divači

Piran

V lucijskem podjetju P&P se zadnji dve leti srečujejo s težavami zaradi pomanjkanja elektronskih komponent, sicer pa poslovanje ocenjujejo kot dobro. V letošnjem letu predvidevajo, da bodo zaključili 12 milijonov vredno investicijo v Divači in začeli z razvojem novih tehnologij ter zagnali proizvodnjo.

Gre sicer za tovarno fotonapetostnih modulov, ki nastaja kot posledica potreb po širitvi proizvodnje. Po besedah direktorja in soustanovitelja družbe P&P Petra Poliča je bilo tudi lansko leto iz poslovnega vidika zelo dobro: "Kljub nekoliko manjšim prihodkom smo ustvarili večjo razliko v ceni in leto dobro zaključili."

Tudi poslovanje v letošnjem letu je kljub težavam zaradi pomanjkanja elektronskih komponent zaenkrat dobro, je navedel Polič. Poleg tovarne t.i. zelenih tehnologij v Divači tudi na sedežu podjetja v Portorožu širijo svoje aktivnosti, kolektiv in poslovne prostore.

Skupina P&P se sicer ukvarja z različnimi področji. Poleg zagona tovarne v Divači so tako letos na Expu v Dubaju predstavili najmanjši avtomatski zunanji defibrilator na svetu, ki je plod lastnega razvoja.

"Računamo, da bomo razširili svoje trge, ki danes predstavljajo 54 držav sveta. Z razvojem in kasneje proizvodnjo svetovno inovativnega izdelka, ki bo omogočal reševanje človeških življenj, posledično pa pripomogel k zmanjšanju smrti, pričakujem, da se bodo naši trgi še razširili," napoveduje Polič.

Peter Polič

Do tega trenutka ruska invazija na Ukrajino po njegovih besedah z izjemo dviga cen energentov še ni imela pretiranega vpliva na njihovo poslovanje. "Negotovost je prisotna zaradi predvolilnih obljub izvoljencev, kar povzroča veliko nelagodje tako med zaposlenimi kot ostalimi poslovnimi partnerji v Sloveniji," je dodal.

V P&P prav tako načrtujejo dodatne zaposlitve. "Že dolgo se trudimo in iščemo kader, vendar ga v našem okolju ne dobimo. Zato si pomagamo tudi s sosednjo Italijo, oziramo pa se tudi po Avstriji in Švici," je priznal Polič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija