LUCIJČAN PO DVEH LETIH NASILJA V DRUŽINI VENDARLE V PRIPORU: Partnerko napadel vpričo 4-letnega sina, udaril policista

Kronika

Piranski policisti so bili 22. junija obveščeni o kršitvah javnega reda in miru v večstanovanjskem bloku v Luciji. 36-letnik je zvonil in tolkel po vhodnih vratih stanovanjskega bloka, kjer stanuje njegova izvenzakonska partnerka, ki se ga je prestrašila. Namesto, da bi mu odprla, je poklicala policijo. Ko so policisti prispeli na kraj, je moški še vedno stal pred vrati bloka. Ko sta policista poskušala izvesti policijski postopek, pa se je uprl in udaril policista v glavo. Policista sta takoj ukrepala, moškega obvladala in mu odredila pridržanje do streznitve.

Kršitelju so izdali plačilni nalog, prav tako je bil zaradi napada na policista zoper njega uveden predkazenski postopek. To se je zgodilo na dan četrtka, na dan sobote, 24. junija, pa je ob 8.33 na 113 poklicala občanka in povedala, da sliši v sosednjem bloku v Luciji žensko, ki vpije 'na pomoč'.

Na kraj sta bili poslani dve patrulji policistov iz PP Piran in izkazalo se je, da gre ponovno za 36-letnika, ki so ga že obravnavali pred dnevi. V stanovanju je pred njunim 4-letnim otrokom napadel partnerko in jo telesno poškodoval. Po dejanju je stanovanje zapustil še pred prihodom policistov. Partnerka je podala kazensko ovadbo zaradi nasilja družini, povzročitve telesne poškodbe, zanemarjanja otroka in surovega ravnanja. Policisti so 36-letniku izrekli prepoved približevanja, ki ga je dežurna koprska preiskovalna sodnica potrdila in podaljšala za 15 dni.

36-letni Lucijčan ni bil prvič nasilen. Policisti so zoper njega na okrožno državno tožilstvo podali več kazenskih ovadb zaradi nasilja v družini. V zadnjih dveh letih mu je bil kar trikrat izrečen ukrep prepovedi približevanja, ki ga je vsakokrat prekršil. Po vseh zbranih obvestilih, med drugim tudi na Centru za socialno delo in v vzgojno-izobraževalnem zavodu, ki obiskuje sin osumljenca, so mu policisti 29. junija odvzeli prostost zaradi ponovitvene nevarnosti. Preiskovalna sodnica je na predlog tožilstva po zaslišanju zanj odredila pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alozi |  04 .07. 2023 ob  19: 31
13
Za nasilje je ničelna toleranca!!!
alfa |  04 .07. 2023 ob  17: 47
10
PROGI...UPAM DA TI MODA NE BOSTA DALA RAZPLODA
alfa |  04 .07. 2023 ob  17: 46
12
PROGNOSTIK...A PODPIRAŠ NASILJE? UPAM DA SI IN OSTANEŠ SAMSKI
Prognostik |  04 .07. 2023 ob  15: 33
-20
Mama nič kriva, kot ponavadi. Še več, policija jo ščiti, apriori.