LOGAR ODSTOPIL Z MESTA PREDSEDNIKA LJUBLJANSKE SDS: "Na volitvah se nismo odrezali dobro"

Slovenija

Anže Logar je po nedeljskih lokalnih volitvah odstopil kot predsednik mestnega odbora SDS v Ljubljani. Kot je pojasnil na Twitterju, odstopa, ker se tako na volitvah župana kot v mestni svet niso odrezali dobro.

"Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike. Ker je tako prav," je še zapisal Logar. Vsem članom, volivcem in simpatizerjem se je zahvalil. Ob tem pa je pozval: "Nadaljujmo, pot je jasna: Za Ljubljano. Za ljudi. #ZAprihodnost".

V Ljubljani je na županskih volitvah znova prepričljivo zmagal sedanji župan Zoran Janković, ki je bil z 61,84 odstotka glasovi izvoljen v prvem krogu. Kandidat SDS Igor Horvat je bil po številu glasov četrti, za kandidatko Levice Natašo Sukič in Alešem Primcem iz stranke Glas za otroke in družine. Za Horvata je glasovalo 6,26 odstotka volivk in volivcev.

V mestnem svetu bo SDS v novem mandatu zastopana s šestimi svetniki, doslej jih je imela deset in je bila na drugem mestu po številu svetnikov. Na tokratnih volitvah je več svetniških mest poleg Liste Zorana Jankovića, ki jih bo imela 18, dobilo še Gibanje Svoboda, in sicer osem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kolibri123 |  22 .11. 2022 ob  07: 51
Logar je bil med predsednisko kampanjo eden vodilnih članov SDS, predstavljal se je pa kot neodvisni kandidat?
vid |  22 .11. 2022 ob  02: 46
V naslednjih tednih bo zanimivo spremljati Twitter...
kokodek |  21 .11. 2022 ob  21: 42
čas je za razpad sds
vseved |  21 .11. 2022 ob  15: 49
MISLIM,DA SE JE LOGAR NAVELIČAL JANŠE IN NAZADNJAKOV V SDS IN IZKORISTIL PONUJENO PRILOŽNOST DA SE UMAKNE.