LINDAV DOBIL ZAMENJAVO ZA KORASO: Vodenje koprske policijske uprave prevzema Jadrič

Koper

Policijska uprava Koper ima že četrtega vodjo v manj kot enem letu. Potem ko je junija v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z delom podal izredno odpoved direktorju Policijske uprave (PU) Koper Borisu Korasi, je včeraj vodenje PU Koper začasno zaupal Igorju Jadriču, dosedanjemu pomočniku direktorja. Vmes je pooblastila za opravljanje naloge imel Dimitrij Marušič, a samo dva tedna. Policijsko upravo bo Jadrič vodil do izbire novega direktorja, so danes sporočili s koprske policijske uprave.

Igor Jadrič je v policiji zaposlen od leta 1992, ko je pričel z delom kot policist na policijski postaji Cerknica, zatem je bil policist - kriminalist. Leta 2002 je postal pomočnik komandirja na policijski postaji Postojna, naslednje leto pa je bil premeščen na delovno mesto inštruktorja za samoobrambo, saj je mojster borilnih veščin. Od leta 2005 do 2011 je na takratni PU Postojna opravljal dela in naloge inšpektorja za notranjo zaščito in pritožbe.

Po ukinitvi PU Postojna je bil premeščen na PU Ljubljana, kjer je do leta 2014 delal kot samostojni policijski inšpektor v Službi direktorja, od tu naprej pa je prevzel vodenje Oddelka za notranje preiskave v Službi direktorja na PU Ljubljana. Od 15. oktobra 2020 je Jadrič pomočnik direktorja na PU Koper.

Jeseni 2021 je Jadrič dva meseca že opravljal naloge direktorja PU v Kopru. Prevzel jih je po odhodu direktorja Igorja Ciprleta na šolo v Tacnu. Novembra lani jih je predal Borisu Korasi, ki je bil prej vodja urada takratnega generalnega direktorja policije Antona Olaja.

Olaja je 2. junija zamenjal Lindav, ki je po manj kot treh tednih Korasi izrekel izredno odpoved zaposlitve zaradi suma kaznivega dejanja. Vodenje PU Koper je najprej zaupal vodji službe lokalnega direktorja Dimitriju Marušiču, nato se je odločil za Jadriča. Tako kot prejšnji trije vršilci dolžnosti, naj bi tudi ta naloge opravljal do izbire novega direktorja s polnimi pooblastili.

Korasi sicer očitajo hujše kršitve delovnih obveznosti, saj so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti in je storjeno v povezavi z opravljanjem dela. Lindav je zanj izdal delovnopravni ukrep izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi in prepoved opravljanja dela za čas trajanja postopka.

Šlo naj bi za ponarejanja izsledkov varnostne preverke, ki je pogoj za zaposlitev v policiji, a Korasa nepravilnosti zanika. Zoper sklep se bo pritožil, možnost zagovora pa ima 14. julija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija