LEŽALNIKI ZA INVALIDE NA PLAŽI V ŽUSTERNI: Kdaj pa kabine za preoblačenje? (FOTO)

Koper

Po junijski postavitvi dvigala za vstop in izstop iz vode so na plaži v Žusterni postavili še štiri invalidom prilagojene ležalnike. Na koprski občini obljubljajo, da bodo v naslednjih dneh uredili še senčnike in kabino za preoblačenje.

Na kopališče v Žusterni so včeraj postavili štiri 45 centimetrov visoke ležalnike, na katere se lahko uporabniki invalidskih vozičkov lažje premaknejo kot na nižje.

Iz kabineta koprskega župana Aleša Bržana so pisno sporočili, da bo na plaži tudi primerno velika kabina s klopmi, kjer se bodo lahko gibalno ovirane osebe s pomočjo spremljevalcev preoblekle. Ob ležalnike nameravajo namestiti senčnike. Načrtujejo tudi prilagoditev sanitarnih prostorov gibalno oviranim in slabovidnim.

Na občini pojasnjujejo, da so sredi junija na kopališču namestili dvigalo, ki gibalno oviranim omogoča varen in enostaven vstop in izstop iz vode. Zraven so postavili premično klančino. Dvigalo lahko po dogovoru z reševalci iz vode krmilijo spremljevalci invalidov.

O možnostih za namestitev takšne opreme so se s predstavniki občine in komunalnega podjetja Marjetica dogovarjali člani društva Drugi dom Istra ter Zveza društev gibalno oviranih, Društvo delovnih invalidov Koper, Društvo Sožitje in Društvo paraplegikov Istre in Krasa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  06 .07. 2022 ob  06: 24
Naš moto je: "pridite v Koper, kjer častimo vse". plačali bomo pa vse lokalni loleki. Še v Jugoslaviji so znali kasirati za kopanje, pa smo imeli socializem. Se vzame evro ali dva vsaj za vzdrževanje plaže, ne? In potem je naša Marjetica že več let v izgubi.... Pojdite občinarji malo po Sloveniji in poglejte koliko občinskih bazenov je zastonjjQuery11230857593162770045_1657081201203!!! Nanka eden!
Mimi |  05 .07. 2022 ob  09: 56
Pohvalno in drugim plažam so lahko vzor!