LETOS NA HRVAŠKEM ŽE ZA PETINO VEČ TURISTIČNIH NOČITEV KOT LANI: Bodo znali vstop v schengen dobro unovčiti?

Svet

Hrvaška turistična zveza (HTZ) je na 13 evropskih trgih, iz katerih na Hrvaško prihaja največ turistov, začela kampanjo ob vstopu države v schengensko območje. Lani so na Hrvaškem zabeležili 16 milijonov turističnih prihodov iz tujine, pridružitev schengnu pa bo po oceni HTZ to številko še povečala.

Cilj kampanje, ki bo trajala do marca, je dodatno obveščanje morebitnih potnikov o še večji prometni dostopnosti države oziroma o pridružitvi Hrvaške schengenskemu območju, so sporočili iz HTZ. Kampanja bo potekala prek spleta, predvsem na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Croatia is in Schengen Travel freely between EU member countries without border controls! See you in Croatia! Photo by Luka Stanzl/Pixsell

Objavil/a Croatia Full of life dne Ponedeljek, 02. januar 2023

"Vstop Hrvaške v schengen bo skupaj z uvedbo evra zelo pozitivno vplival na nadaljnji razvoj hrvaškega turizma oziroma na nadaljnjo dvigovanje njegove skupne konkurenčnosti. To je posebno pomembno, če vemo, da v naši državi 90 odstotkov skupnega turističnega prometa ustvarjajo gosti z evropskih trgov, ki jim bo naša država od tega leta še bolj dostopna," je izjavil direktor HTZ Kristjan Stančić.

Pozitivna pričakovanja in dobre trende za to leto potrjuje tudi turistični promet v prvi polovici januarja. V tem obdobju so na Hrvaškem zabeležili 125.000 turističnih prihodov in 400.000 turističnih nočitev, kar je 16 oziroma 25 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

V schengen je danes vključenih 27 evropskih držav, v katerih živi skupno več kot 423 milijonov prebivalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija