LETOS DOPUST V TEJ DRŽAVI NAJVERJETNEJE NE BO MOGOČ: Meje bodo za turiste ostale zaprte

Svet

Meje Avstralije bodo zaradi pandemije covida-19 letos kljub cepljenju proti tej bolezni verjetno ostale zaprte za turiste, je danes ocenil glavni svetovalec za odziv države na novi koronavirus Brendan Murphy.

"Mislim, da bodo večino letošnjega leta veljale precejšnje omejitve na mejah," je Murphy dejal za radiotelevizijo ABC. "Četudi bi cepili velik delež prebivalstva, nismo prepričani, da bi to preprečilo prenos okužb," je dodal. Napovedal je še, da bo obvezna karantena za vstop v Avstralijo najverjetneje veljala še nekaj časa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Meje Avstralije so za turiste večinoma zaprte od marca lani, da bi zajezili pandemijo covida-19. Vsak teden sicer lahko v državo vstopi omejeno število avstralskih državljanov in njihovih družinskih članov. Zaradi tega je v tujini obtičalo več deset tisoč Avstralcev, tisti, ki se vrnejo, pa morajo v obvezno karanteno v hotel za 14 dni.

V Avstraliji se cepljenje proti covidu-19 še ni začelo. Zagotovila si je že cepivi Pfizerja in BioNTecha ter Astrazenece in oxfordske univerze, a še čaka na odobritev pristojnih oblasti. Pričakovati je, da se bo množično cepljenje začelo konec februarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija