Lepa Vida dobitnica kristalnega Triglava

Slovenija

Slovenski turistični novinarji so kristalni Triglav, priznanje za vrhunske dosežke v turizmu, letos podelili termam Thalasso Spa Lepa Vida v Sečoveljskih solinah. Ambasador slovenskega turizma pa je postal John Weis iz družbe Royal Carribean zaradi zaslug pri promoviranju Kopra in Slovenije kot destinacije potniških ladij.

Na Dnevih slovenskega turizma so razglasili tudi rezultate ocenjevanja državne komisije projekta Moja dežela –lepa in gostoljubna.

Med večjimi mesti je na prvem mestu Ljubljana, sledita Velenje in Maribor. Pri srednjih mestih je po oceni državne komisije najbolj urejena Nova Gorica, pred Kamnikom in Slovenj Gradcem. Pri manjših mestih je slavila Črna na Koroškem, ki ji sledita Cerklje na Gorenjskem in Ormož.

Pri turističnih krajih je največ točk zbral Bohinj, pred Portorožem in Bledom, pri zdraviliških krajih pa Rogaška Slatina pred Šmarješkimi Toplicami in Zrečami. Najvišje priznanje med izletniškimi kraji je pripadlo Olimju, drugo Kostanjevici na Krki in tretje Ribnici na Pohorju. Z nazivom najlepšega kampa se ponaša Kamp Bled pred Kampom Kamne in Šobec.

Med mladinskimi prenočišči je najvišje priznanje dosegel Mladinski hotel Punkl, med mestnimi jedri Sežana, med trškimi jedri Velika Polana, med vaškimi jedri pa Ponikva.

Prek spletnega glasovanja pa je pri večjih mestih največ glasov dobilo Velenje, pri zdraviliških krajih Moravske Toplice, pri turističnih krajih pa Cerkno.

salinaro |  08 .10. 2013 ob  22: 12
Ime Lepa Vida je posilstvo solin in večstoletne tradicije.Enostavno-tujek-tako kot so ljubljančani furešti.