LEPA GESTA KS MAREZIGE: Skupaj z Gostilno Karjola in Vinsko fontano razdelili 1200 mask in rokavic krajanom (FOTO)

Koper

Krajevna skupnost (KS) Marezige se je izkazala s človekoljubno in velikodušno gesto – v sodelovanju z Gostilno Karjola in Vinsko fontano Marezige je podarila 1200 zaščitnih mask in rokavic vsakemu gospodinjstvu v vseh zaselkih njihove krajevne skupnosti.

"Prebivalstvo v naši krajevni skupnosti je kar oddaljeno od mestnega središča, tudi prebivalstvo je starejše. Zato smo v tem kriznem obdobju, ko so nekateri krajani odrezani od sveta, prišli na idejo, da skupaj z donatorji, Gostilno Karjola in Vinsko fontano Marezige nakupimo 1200 zaščitnih mask in 1200 parov zaščitnih rokavic, za vse zaselke v naši krajevni skupnosti," je pojasnil predsednik KS Marezige Alen Babič.

Krajani so bili presenečeni in zadovoljni, saj je zaščitne maske težko dobiti, nadaljuje. "Nimajo dostopa do mask, nimajo prevoza. Naše maske jim omogočajo, da lahko grejo v trgovino, pridejo do osnovnih, najnujnejših potreb. Zato je bil odziv krajanov zelo lep," pove Babič.

Člani sveta KS Marezige so pomagali pri pakiranju in deljenju mask v vse zaselke. Paketke z zaščitnimi maskami in rokavicami so prebivalcem razdelili pred velikonočnimi prazniki. Strošek so donatorji v celoti krili sami in ne bo šel v breme nikogar. Nakup mask so jim omogočili kolegi, ki nabavljajo zaščitno opremo za zdravstvene ustanove za celotno državo. Ob tem Babič apelira "tudi na ostale krajevne skupnosti, da se angažirajo in poskrbijo za svoje krajane".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pajade |  13 .04. 2020 ob  13: 18
10
Me čudi, da ni še nobenega (predvsem negativnega) komentarja. Bravo Alen in ekipa. Kje pa je Bržan? Hmmm....