LEGENDARNA PIRANSKA PICERIJA SE POSLAVLJA: V Batani bodo z junijem ugasnile peči

Piran

Prva picerija na Obali, legendarna Batana v Piranu, bo z junijem zaprla vrata. Vzroki tičijo v pomanjkanju osebja. Vsi ljubitelji dobre pice in pristnega primorskega vzdušja upajo, da se bo kljub vsemu našla rešitev in da se jim od slastnih pic ob čudovitem razgledu ne bo potrebno posloviti.

Pizzerija Batana bo z junijem prenehala z obratovanjem. To so nam potrdili tudi v družbi Sava Turizem d.d., ki je najemnica prostorov. "Družba Sava Turizem d.d. je najemnik prostora, v katerem se nahaja Pizzeria Batana v Piranu. Junija se naša najemna pogodba izteče in z obratovanjem na tej lokaciji zaključujemo ter se osredotočamo na poslovanje našega resorta v Portorožu," so zapisali v odgovoru na naše vprašanje. Vzrok se skriva v pomanjkanju osebja, saj se dve izkušeni picopekinji upokojujeta. Na žalost jim doslej ni uspelo najti novih sodelavcev, ki bi nadaljevali to izjemno tradicijo.

Mnogi ljubitelji slastnih pic se sprašujejo, kdo bo prevzel to priljubljeno restavracijo in kakšna bo njena prihodnost. O nadaljnji usodi znane picerije zaenkrat še ni nič znanega. Občina Piran bo kot lastnica objekta morala po prejemu ključev sprožiti postopek javnega razpisa za novega najemnika.

Ta proces običajno traja nekaj mesecev, kar pomeni, da bo elitna lokacija ob piranski promenadi vsaj čez poletje samevala. Samo upamo lahko, da se bo le našla rešitev, ki bo omogočila ohranitev te izvrstne kulinarične ponudbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  29 .05. 2024 ob  10: 37
-5
Solnoca ti si navaden buzerant, ko pojma nima o podjetnoštvu, pa tud če imaš doktorat v drkanju pimpeka. Piran je eno od najbolj obiskanolih mest v Sloveniji! Delam kot podjetnik že 30 let tako v turizmu kot v gostinstvu in trgovini. Ri boš mene učil o podjetništvu ? Kaj si pa ustvaril v svojem bednem lajfu? 0! In boš pametoval o tem kdo dela v času zime...zanimivo, da ostali lokali delajo...logično, da v času zime se dela manj, zato pa delaš v sezoni, da preživiš zimo wozo! Če bi bilo tako kot ti praviš, že zdavnaj bi vsi lokali zaprli že 30 let nazaj! Toliko o tvoji izobrazbi in izkušnjah v podjetništvu...in na vse zadnje, če bi bila pizza kaj vredna...bi se kotalila vrsta vse tja do rampe. Dober podjetnik nikoli ne zapira vrat...zdaj pa idi delat za svojo mizerno plačo...luzer
zoran13 |  29 .05. 2024 ob  00: 34
16
V mladostniškem obdobju smo bili velikokrat v Batani, ki je slovela daleč naokoli kot ena najboljših pizerij na Obali. Ob zadnjem obisku Pirana, pa je bila Batana zaprta. Resnično dobro skrbimo tako za domačine kot za turiste. Resnično nam zelo šepa razvoj turizma, saj smo nekoč dejali, da smo turizem ljudje. Sedaj pa nam raznorazne finančne institucije in konglomerati prevzemajo hotel za hotelom od Bernardina pa do San Simona, da o marinah na Obali niti ne govorimo. Žal smo pozabili na vse zaposlene, na njihove plače, na njihove družine in na njihov obstoj. Zelo bi se morali vprašati, kako je prišlo do takšne degradacije, razvrednotenja dela in delavcev v družbi, razbohotenja birokratizacije, kar je povzročilo prenormiranost zakonodaje, ki samo še vzpodbuja takšno stanje...
Istrijan |  28 .05. 2024 ob  23: 19
Tisti, ki ve, ve, da se že dolgo šušlja o zaprtju.
Torej ni problem v kadru, ker že leto nazaj so skoraj zaprli.

Tudi sami so povedali, da jim je "resort" v Portorožu prioriteta.

Domačini bi večkrat hodli v Batano, tudi v zimskem času a, ker je slednja zaprta (tudi sedaj dela le za vikende) se obrnejo v druge picerije in Batana pada v pozabo.
Ni tu noben bus (ki bo samo sendvič turistom predstavljal strošek) ali karkoli drugega krivo.
Sami so zapisali zgodbo o pozabi in jo lep čas dopolnjujejo.
solinar |  28 .05. 2024 ob  21: 27
E moj jekleni. Vse večerne šole ti ne pomagaji, da izboljšaš tvoj Slovenski pravopis.
Kar se pa Batane tiče, kdaj si bil zadnjič na pizzi pozimi v Piranu. Za obstoj obrata, je potreben promet. Ni kaj.
V mojih mladih časih sta bili dve pizzeriji in to Batana Piran in Diana Izola. Čakali smo v vrsti pred vrati. Zadnjič sem bil v Batani pred dvemi leti, spomladi, peš iz Forač, pizza je bila še vedno zelo dobra. Na žalost so si pirančani z zapiranjem mesta za obiskovalce in sedaj tudi z plačljivim Buskom, sami zabili žebelj v krsto. Dva meseca gužve poleti je za gostince premalo.
Tebi pa priporočam, da sakramensko paziš, da ti v kakšni obalni pizzeriji kakšen ant janševik ne skoči iz mozzarele ven. Pojdi v Vezuvio v Lucijo, tam so surovine iz Italije.
ManofSteel |  28 .05. 2024 ob  13: 50
13
Najbolj smešno je to, da državno podjetje, ki ustvarja milijone čistega dobička na letni ravni daje drobiž delavcem, podobno je pri delih v gradbeništvu, kjer delajo za državo...a projekti pod levimi vladami so 3x dražji od realne cene. Podobno je bilo za hotel na Brniku...pod šarčevo vlado je stalo 80M €, ko je prevzela janševa vlada, pa so obnovili za 10M €. SamodaniJanša...bravo wozli! Bwahaahhaahhaa
ManofSteel |  28 .05. 2024 ob  13: 46
11
Če plačaš pizzopwka 1000€/mesec, dvomim da ga boš našel. Podobno se je zgodilo v Reinieri v Izoli (hoteli Delfin), kjer so plačevali kuharja oz. Pizzopeka 1200€/mesec. Pred sezono sta oba dala odpoved in pizzeria se je ppsledično zaprla, tako da je že drugo sezono zapored zaprta. Kdo pa ti bo delal za ta drobiž v kuhinji? Samo bedak, ki voli slobodo! Mesečnjak se spravlja na delodajalce v privatnem sektorju, češ premalo plačujejo a na drugi strani državna podjetja plačujejo drobiš v turizmu.
E moj glup narod še bote vi lačni in tako jentudi prav!!!