LEGALIZACIJA NEZAKONITIH GRADENJ V ISTRI: Znano je, koliko Slovencev je bilo vpletenih v sumljive posle

Kronika

Včeraj je Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala v sodelovanju z istrskimi kriminalisti izvedel več hišnih preiskav, povezanih z nezakonitimi gradnjami in zlorabo položaja, o čemer smo že poročali. Danes pa je znano tudi, koliko Slovencev je bilo vpletenih v sumljive posle.

Fotografija je simbolična. 

V kazensko preiskavo je bilo vključenih 26 oseb, državljanov Hrvaške, Slovenije in Srbije, ki so osumljeni pridobitve protipravne premoženjske koristi v višini najmanj 4,5 milijona kun (približno 600.000 evrov), so po poročanju Glasu Istre sporočili istrski kriminalisti. 

S kazensko preiskavo je bil ugotovljen sum, da sta hrvaška državljana, 40-letnica in 59-letnik, kot uradni osebi lokalne samouprave na območju Istrske županije odgovorna za legalizacijo nezakonito zgrajenih objektov v obdobju od 2014 do 2019. Kljub neizpolnjevanju zakonskih pogojev sta izdajala odločbe, s katerimi so bili objekti nezakonito legalizirani.

Kazniva dejanja so bila izvedena na pobudo lastnikov nepremičnin in s pomočjo strokovnjakov, hrvaških državljanov, ki so sodelovali pri pripravi dokumentacije, potrebne v postopku legalizacije.

Med investitorji oz. lastniki nezakonito zgrajenih objektov je osumljenih osem hrvaških, deset slovenskih državljanov in državljan Srbije.

V kriminalistični preiskavi je sodelovalo več kot 60 policistov Policijske uprave Istrske in Policijske uprave Primorsko-goranske, ki so na območju Pulja, Vodnjana in Delnic preiskovali osebe, njihove domove, vozila in poslovne prostore trgovskih podjetij v Pulju in Peroju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  29 .06. 2022 ob  15: 13
sami pošteni slovenci, hahaha
Martin Kacur |  29 .06. 2022 ob  15: 09
Ma hvala bogu.